Насловна Друштво СШЦ Фоча: Радионица о писању биографије, мотивационог писма и значају волонтеризма

СШЦ Фоча: Радионица о писању биографије, мотивационог писма и значају волонтеризма

21.1 C
Foča

У фочанском Средњошколском центру одржане су радионице за ученике четвртих разреда гимназије на којима су матуранти имали прилику да се упознају о значају волонтеризма у локалној заједници, те како да се на најбољи начин представе кроз CV (биографију) и мотивационо писмо, који су један од најзначајнијих поступака при конкурисању за стипендију, посао  или учешће на семинарима.

Радионице су одржане кроз пројекат “Пут мира кроз Ливно, Сребреник, Брчко и Фочу” који реализује Удружење грађана “Женски интерактивни рурални центар” Источно Сарајево под покровитељством Америчке амбасаде у Босни и Херцеговини и уз сарадњу са Демократским центром “Нове наде” из Фоче.

-Већ дуги низ година невладине организације у БиХ настоје да заједничким радом са образовним институцијама доносе квалитетне програме у основне и средње школе који помажу успостављању нових сарадњи и знања младим људима из различитих локалних заједница у БиХ, што највише подржава и Америчка амбасада у БиХ” – истакла је Сњежана Росуљаш, портпарол Удружења грађана “Женски интерактивни рурални центар” из Источног Сарајева.

Исте радионице биће одржане у свим средњим школама из градова учесника у пројекту, а планирана је и заједничка манифестација у Брчко Дистрикту БиХ на којој би средњошколци одржали пригодан програм за удружења са особама са инвалидитетом из ове четири локалне заједнице.

Посљедњи текстови

Тодовићева језичка ризница

            Из штампе је изашла 15. књига хроничара фочанског краја, Миленка Миша Тодовића, „Ономастика и топонимија Заврши код Фоче“.

Шаровић у Фочи: Ова регија заслужује боље путеве

Улагање у путну инфраструктуру и хидропотенцијал и стварање бољих услова за живот грађана међу главним циљевима су  програма Српске демократске странке, истакао...

Љепота исклесана у камену

У галерији Музеја „Старе Херцеговине“ синоћ је отворена изложба скулптура и цртежа Петра Хрануелија, умјетника из Загреба.                 Изложене...

Слава цркве у Јабуци

У Јабуци ће у петак, 19. августа бити прослављена крсна слава цркве Преображења Господњег. Од 9 часова биће служена света литургија, а...

Цијела Фоча у недјељу без струје

            Цијело подручје општине Фоча у недјељу ће бити без струје од 7 до 13 часова, саопштено је из фочанске Електродистрибуције.