Насловна Спорт Тијана Малешевић и Наташа Крсмановић у Фочи траже будуће шампионе

Тијана Малешевић и Наташа Крсмановић у Фочи траже будуће шампионе

12.3 C
Foča

Бивше репрезентативке Србије у одбојци Тијана Малешевић и Наташа Крсмановић одржале су тренинг са одбојкашицама фочанског „Маглића“ и представиле начин рада у њиховом кампу на Златибору, који ће бити организован у јулу.

У потрази за будућим шампионима у Фочи трофејне српске одбојкашице указале су на важност тренирања, али и дружења у спортским камповима. Сагласне су – за успјех најважнији је квалитетан тренинг.

-У Фочи има талентоване и добре дјеце. Има их високих, што се прво гледа. Мислим да без рада нема успјеха. Свима бих пожељела да остану досљедни и да тренирају, а успјех сигурно неће изостати-рекла је Крсмановићева.

Одбојкашки камп на Златибору окупиће младе од 11 до 18 година са којима ће радити највећа имена српске одбојке. Уз одбојку, у првом плану биће и васпитно-образовни рад, каже Тијана Малешевић.

-Сви из моје генерације, али и старији, имали су искуство тренирања на камповима. Из мог искуства то је нешто незаборавно. Поред рада упозна се много друге дјеце, што је непроцјењиво за њих у том узрасту. То ће им помоћи да се развијају као личности. Упознаће разлике између других тренинга, али и научити о другим културама и менталитетима, јер је камп међународног карактера-рекла је Малешевићева.

Млада одбојкашица из Фоче Анђела Пљеваљчић задовољна је тренингом и савјетима који ће јој, како каже, помоћи да напредује.

-Скренуле су нам пажњу на грешке, а највише смо се базирале на важност играња као екипа. Тијана и Наташа су нам инспирација за даље тренинге-рекла је Пљеваљчићева.

Из ОК „Маглић“ истичу да им је важно што је Фоча препозната као мјесто гдје одбојка окупља велики број дјеце.

-Савјети које су наше одбојкашице добиле значајни су јер ће им помоћи да схвате како треба да се понаша један професионални спортиста, како да воле одбојку и развију још већу љубав према спорту. Надам се да ће долазити и други спортисти да држе тренинге и промовишу одбојку-рекла је тренер фочанских одбојкашица Вишња Ћаласан.

Двонедјељни камп на Златибору, који први пут организују Тијана Малешевић и Наташа Крсмановић, биће организован у двије смјене од 1. до 15. јула.

22.6

Посљедњи текстови

Обиљежена 78. годишњица Битке на Сутјесци: Срби су слободарски народ који његује антифашизам

У Долини хероја на Тјентишту обиљежено је 78 година од Битке на Сутјесци у којој је Народно-ослободилачка војска у Другом свјетском рату...

Дио Ливада сутра без струје

Због санације електромреже сутра ће без струје бити потрошачи у дијелу насеља Ливаде, изнад стамбених зграда, најављено је из Електродистрибуције ТЈ Фоча.

Омладинским пројектима до бољег амбијента Фоче

Уређење спортско-рекреативних терена и купалишта, еколошке акције, промотивне туристичке манифестације, само су неки од пројеката које ће у наредном периоду реализовати пет...

Стони тенис: Јована Зечевић у кадетској репрезентацији БиХ

Стонотенисерка фочанске „Перућице“ Јована Зечевић на контролном турниру у Бањалуци освојила је друго мјесто, чиме се пласирала у „Б“ програм кадетске препрезентације...

Дио насеља Ливаде сутра без струје

Због санације електромреже сутра ће без струје бити потрошачи у дијелу насеља Ливаде, изнад стамбених зграда, најављено је из Електродистрибуције ТЈ Фоча.