Насловна Друштво ТК „Фоча“: Приоритет обнова инфраструктуре

ТК „Фоча“: Приоритет обнова инфраструктуре

11.6 C
Foča

На донаторској вечери за подршку Тениском клубу „Фоча“ прикупљено је 3.000 марака које ће бити искориштене за унапређење тениса и услова за тренирање. Обнова инфраструктуре, набавка опреме и организација престижних турнира, уз подршку познате Тениске академије Божовић из Швајцарске, циљеви су које је управа клуба поставила за наредни период.

Фочански привредници, представници политичког и јавног живота, спортски радници и љубитељи спорта, те бројни грађани и родитељи младих тенисера окупили су се на донаторској вечери како би клуб добио значајнију подршку и услове за даљи рад. Међу њима Мирослав Дивчић, директор предузећа ЕРС мале хидроелектране и Огњен Березовски, отац дјетета које тренира тенис.

-Сваки тениски клуб живи од оваквих донаторских вечери, и без подршке донатора и спонзора немогуће је да се остваре било какви запажени резултати. Стога је битно да се овакви догађаји одржавају да би људи препознали значај донација у овом спорту и колика је масовност овог спорта и на рекреативном и на такмичарском нивоу-сматра Дивчић.

-Најбитније је да овом клубу све више дјеце поклања пажњу и да воле тенис и са колико интересовања и жеље прилазе овом спорту. Могу да кажем да је тенис нова будућност Фоче, све више је присутан и актуелан свуда, није више резервисан само за господу, већ је све приступачнији вид рекреације. Мишљења сам да је много боље организован овдје у Фочи у односу на друге спортове-истакао је Березовски.

Фочански тениски клуб, који носи титулу најбољег спортског колектива у овој локалној заједници, годинама успјешно и квалитетно ради са младим надама. Због тога влада велико интересовање дјеце за овај спорт која на такмичењима и турнирима постижу значајне резултате. Млади нараштаји који су све више загријани за бијели спорт, према ријечима тренера Срђана Фундупа, најбоља су гаранција досадашњих и будућих успјеха тениса у Фочи.

-Тренутно окупљамо четрдесет чланова, очекујемо да ће тај број ускоро бити 50. Тренинзи су редовни, дјеце је све више, заинтересованост расте. Све то прате и добри резултати наших младих тенисера, са такмичења на турнирима из календара Тениског савеза БиХ, као и Републике Српске, највише узраста од 10 до 12 година. Најзапаженије резултате тренутно имамо у узрасту до десет година, најистакнутије су дјевојчице-рекао је Фундуп.

Тениски клуб „Фоча“ успоставио је сарадњу са познатом Тениском академијом Божовић из Швајцарске, чији је оснивач Бојан Божовић недавно боравио у Фочи, завичају свог оца. Тада се упознао са радом клуба и најавио могућност стручног усавршавања тренера из Фоче и учешће младих талената из Фоче на турнирима у Београду. Предсједник клуба Дејан Павловић открива и будуће планове сарадње са Божовићевом тениском академијом.

-У току донаторске вечери примили смо поруке од Божовића који је ставио своју академију на располагање. Обећао нам је спонзорство наредног престижног турнира, комплетан наградни фонд и пратећу опрему. Захвални смо свима на одзиву и подршци, тежња је да будемо клуб за примјер-рекао је Павловић.

Уз помоћ донација, велико залагање родитеља и управе, у Тениском клубу планирају да за почетак обнове терене, осавремене опрему, изграде нову свлачионицу и оформе балон салу како би дјеца могла да тренирају током цијеле године.

Посљедњи текстови

Сутјеска боља од Слободе

Кошаркаши Сутјеске савладали су на свом терену Слободу 73 из Новог Града резултатом 62:55 у 7. колу Прве лиге Републике Српске.

Сутјеска и Власеница не заборављају Саву- сутра меч у његову част

Фудбалери Сутјеске и Власенице одиграће у Фочи сутра пријатељску утакмицу у знак сјећања на голмана Миливоја Савића, који је носио дрес ова...

Полиција упозорава на опасност употребе оружја

Недавно убиство дјечака, а затим и пуцњава у центру Фоче, показали су да је нелегално ватрено оружје и те како присутно међу...

Кошаркаши дочекују Слободу 73 из Новог Града

Кошаркаши Сутјеске сутра ће угостити новоградску Слободу 73 у седмом колу Прве лиге Републике Српске. Фочаци су на четвртом...

Одбојкашице славиле другу побједу, сутра дочекују Инову

У заосталој утакмици петог кола Прве лиге Републике Српске одбојкашице Маглића на гостовању у Билећи савладале су Херцеговац резултатом 3:2.