Насловна Хроника Три кривичне пријаве за подметање пожара и једна за напад на ватрогасце

Три кривичне пријаве за подметање пожара и једна за напад на ватрогасце

10.3 C
Foča

Полицијска управа Фоча поднијеће извјештаје о почињеним кривичним дјелима у три случаја изазивања пожара на подручју фочанске општине, док ће против двије особе које у селу Врбница нису дозволиле ватрогасцима да раде свој посао, при томе им оштетивши ватрогасно возило, бити поднесен извјештај о кривичном дјелу оштећење службеног возила, потврдио је начелник Полицијске управе Велимир Костовић.

Костовић је на састанку општинског Штаба за ванредне ситуације рекао да је полиција интервенисала у Врбници, гдје су ватрогасци били спријечени да обављају свој посао, те на још три локалитета гдје је долазило до пожара, а чији је узрок био људски немар.

Упркос бројним апелима и упозорењима надлежних органа да ће се предузимати репресивне мјере против лица која изазову пожар, на подручју општине Фоча свакодневно гори на више локација.

Начелник Одјељења за инспекцијске послове Гордан Дракул информисао је општински Штаб за ванредне ситуације да не постоји сарадња мјештана са инспекторима, тако да је тешко утврдити ко је изазвао пожар.

Штаб је позвао мјештане да сарађују са инспекцијом и полицијом и да помогну у откривању лица која изазивају пожаре.

Начелник општине Радисав Машић каже да су ватрогасци у току прошле ноћи интервенисали на подручју Хума, спријечивши да пожар захвати куће.

„Неодговорни људи, заиста, немају мјеру, очисте своје баште и њиве и онда запале и оду, чиме угрожавају друге.Осим тога, у Врбници смо имали инцидент када су двојица младића спречавали физички и угожавали чак ватрогасце, нису им дали да гасе пожар и оштетил им возило, тако да ће против њих бити поднесена кривична пријава. Одлука Штаба и данас је да таква понашања најоштрије санкционише“, истакао је Машић.

На подручју општине Фоча протеклог викенда, осим у Врбници и Хуму, пожари су забиљежени и на подручју села Ђеђево, Градац, Буковица и Пријеђел. 

Последњи текстови

СШЦ Фоча: Расадничарима стипендија од 100 КМ мјесечно

Занимање расадничар након више година враћа се у Средњошколски центар Фоча и то као дефицитарно, па ће ученици који ове године упишу...

Прикупљање потписа против изградње хидроелектрана на фочанским ријекама

Неформална група грађана Фоче „Сачувајмо ријеке Фоче“ организује прикупљање потписа против изградње хидроелектрана на ријеци Бјелави и осталим ријекама на територији општине.

Мјештани: Не дамо Бјелаву и Малу Бјелаву

Почетком априла фочанско предузеће „Србињепутеви“ започело је припремне радове на изградњи мини хидроцентрала Бјелава и Мала Бјелава на истоименој ријеци што је...

ОО СДС Фоча: Изјаве Бегије Смајић вријеђају припаднике српског народа

У саопштењу достављеном медијима ОО СДС-а Фоча наводи се да је на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске чија је тема била...

Осумњичен да је намјерно возилом ударио пјешака

Фочанска полиција ухапсила је мушкарца чији су иницијали М.Н. из Фоче који је возилом задао тешке повреде суграђанину са иницијалима М.Н, саопштено...