Насловна Хроника Три кривичне пријаве за подметање пожара и једна за напад на ватрогасце

Три кривичне пријаве за подметање пожара и једна за напад на ватрогасце

-2.4 C
Foča

Полицијска управа Фоча поднијеће извјештаје о почињеним кривичним дјелима у три случаја изазивања пожара на подручју фочанске општине, док ће против двије особе које у селу Врбница нису дозволиле ватрогасцима да раде свој посао, при томе им оштетивши ватрогасно возило, бити поднесен извјештај о кривичном дјелу оштећење службеног возила, потврдио је начелник Полицијске управе Велимир Костовић.

Костовић је на састанку општинског Штаба за ванредне ситуације рекао да је полиција интервенисала у Врбници, гдје су ватрогасци били спријечени да обављају свој посао, те на још три локалитета гдје је долазило до пожара, а чији је узрок био људски немар.

Упркос бројним апелима и упозорењима надлежних органа да ће се предузимати репресивне мјере против лица која изазову пожар, на подручју општине Фоча свакодневно гори на више локација.

Начелник Одјељења за инспекцијске послове Гордан Дракул информисао је општински Штаб за ванредне ситуације да не постоји сарадња мјештана са инспекторима, тако да је тешко утврдити ко је изазвао пожар.

Штаб је позвао мјештане да сарађују са инспекцијом и полицијом и да помогну у откривању лица која изазивају пожаре.

Начелник општине Радисав Машић каже да су ватрогасци у току прошле ноћи интервенисали на подручју Хума, спријечивши да пожар захвати куће.

„Неодговорни људи, заиста, немају мјеру, очисте своје баште и њиве и онда запале и оду, чиме угрожавају друге.Осим тога, у Врбници смо имали инцидент када су двојица младића спречавали физички и угожавали чак ватрогасце, нису им дали да гасе пожар и оштетил им возило, тако да ће против њих бити поднесена кривична пријава. Одлука Штаба и данас је да таква понашања најоштрије санкционише“, истакао је Машић.

На подручју општине Фоча протеклог викенда, осим у Врбници и Хуму, пожари су забиљежени и на подручју села Ђеђево, Градац, Буковица и Пријеђел. 

Посљедњи текстови

У петак позоришна представа о Милунки Савић

Глумица Весна Станковић извешће на сцени Градског позоришта у Фочи у петак, 21. јануара у 19.00 часова монодраму „Милунка“ београдског театра „Балкан...

Стонотенисери играли у част Драгана Зечевића Зеке

Стонотенски клуб Перућица организовао је у Спортској сали „Партизан“,   осми Меморијални турнир Драган Зечевић Зека, на којем су се стонотенисери такмичили у...

Зимски вашар – манифестација која одушевљава Фочаке свих генерација

Слатке и слане делиције, палачинци, кокице, пецива, бакини колачи и чоколадни сладоледи само су неки од посластица који су се нашли на...

Православна Нова година дочекана на Градском тргу

Уз топле напитке и музику са разгласа Фочаци су на Тргу краља Петра дочекали Нову годину по Јулијанском календару.

Дародавци из aуто-праонице „Славица“ пакетићима обрадовали фочанске малишане

Како би увеличали празничну атмосферу у Фочи и оживјели дух прославе Православне нове године, дародавци из Самоуслужне ауто-праонице „Славица“ синоћ су на...