Насловна Хроника Три кривичне пријаве за подметање пожара и једна за напад на ватрогасце

Три кривичне пријаве за подметање пожара и једна за напад на ватрогасце

22.4 C
Foča

Полицијска управа Фоча поднијеће извјештаје о почињеним кривичним дјелима у три случаја изазивања пожара на подручју фочанске општине, док ће против двије особе које у селу Врбница нису дозволиле ватрогасцима да раде свој посао, при томе им оштетивши ватрогасно возило, бити поднесен извјештај о кривичном дјелу оштећење службеног возила, потврдио је начелник Полицијске управе Велимир Костовић.

Костовић је на састанку општинског Штаба за ванредне ситуације рекао да је полиција интервенисала у Врбници, гдје су ватрогасци били спријечени да обављају свој посао, те на још три локалитета гдје је долазило до пожара, а чији је узрок био људски немар.

Упркос бројним апелима и упозорењима надлежних органа да ће се предузимати репресивне мјере против лица која изазову пожар, на подручју општине Фоча свакодневно гори на више локација.

Начелник Одјељења за инспекцијске послове Гордан Дракул информисао је општински Штаб за ванредне ситуације да не постоји сарадња мјештана са инспекторима, тако да је тешко утврдити ко је изазвао пожар.

Штаб је позвао мјештане да сарађују са инспекцијом и полицијом и да помогну у откривању лица која изазивају пожаре.

Начелник општине Радисав Машић каже да су ватрогасци у току прошле ноћи интервенисали на подручју Хума, спријечивши да пожар захвати куће.

„Неодговорни људи, заиста, немају мјеру, очисте своје баште и њиве и онда запале и оду, чиме угрожавају друге.Осим тога, у Врбници смо имали инцидент када су двојица младића спречавали физички и угожавали чак ватрогасце, нису им дали да гасе пожар и оштетил им возило, тако да ће против њих бити поднесена кривична пријава. Одлука Штаба и данас је да таква понашања најоштрије санкционише“, истакао је Машић.

На подручју општине Фоча протеклог викенда, осим у Врбници и Хуму, пожари су забиљежени и на подручју села Ђеђево, Градац, Буковица и Пријеђел. 

Посљедњи текстови

Почиње наплата паркинга у ужем центру Фоче

У ужем центру Фоче од четвртка, 14. јула, почиње наплата паркинга на јавним паркиралиштима у двије зоне наплате, саопштено је из предузећа...

У суботу вакцинација против вируса корона без претходног заказивања

У Универзитетској болници Фоча у суботу, 9. јула, биће настављена вакцинација против вируса корона без претходног заказивања. Имунизација ће...

ПУ Фоча: Прије одласка на одмор заштитити имовину

Полицијска управа Фоча позвала је грађане да у сезони годишњих одмора посебну пажњу посвете заштити своје имовине током дужег одсуства, те на...

Миљевина сутра од 9,00 до 15,00 без струје

Подручја Миљевине, Јелеча, Кратина, Оцркавља и Метвина биће без струје сутра од 9,00 до 15,00 часова, најављено је из фочанске Електродистрибуције.

ОО ДЕМОС-а Фоча: Изабрани кандидати за опште изборе

На општим изборима у октобру кандидати Демократског савеза за посланике у Народној скупштини Републике Српске у изборној јединици девет биће Марија Милановић...