Насловна Друштво Туристи из Њемачке спасени након превртања на Тари

Туристи из Њемачке спасени након превртања на Тари

25.3 C
Foča

Спасиоци и рафтери из Фоче и Плужина након вишечасовне потраге пронашли су двоје њемачких туриста који су се преврнули на ријеци Тари и испали из кајака двосједа, након чега су се раздвојили, тако што је супруг испливао на лијеву обалу у Црној Гори,а супруга на стијену у близини десне обале, која припада БиХ.

Из фочанске Цивилне заштите саоштено је да је потрага за туристима из Њемачке, шесздесетшестогодишњим М.Р. и његовом три године млађом супругом Е.Д. покренута синоћ око 21,00 час, а да су се супружници након исцрпљујуће ноћи  поново састали јутрос око 5,00 часова.

Црногорски рафтери из кампа „Граб“ пронашли лице М.Р. и предали га Служби за заштиту и спашавање из Плужина, док је на другој обали потрага за његовом супругом потрајала готово до поноћи.

У потрази су учествовали припадници Цивилне заштите и Спелеоспасилачке службе из Фоче, рафтери из Рафтинг центра „Тара рафт“ и мјештани.

Око 23,30, туристкињу из Њемачке, исцрпљену, промрзлу и дезорјентисану, пронашла је екипа „Тара рафта“ на локалитету Борови, на једној стијени у близини обале.

Услиједила је евакуација по неприступачном терену, у чему су учествовали заједно рафтери и припадници Цивилне заштите и Спелеосилачке службе, а затим транспорт до граничног прелаза на Шћепан Пољу.

Из Цивилне заштите захвлаили су се Рафтинг центру „Тара рафт“  на, како су истакли, веома добро одрађеном и напорном послу.

„И кроз ову акцију спасавања, службе из Плужина и Фоче показале су као и до сада одличну сарадњу и координацију а све у циљу веће безбједности туриста који долазе на ријеку Тару“, стоји у саопштењу Цивилне заштите.

Туристи из Њемачке спустали су се, без пратње водича, са локалитета Ђурђевића Тара у Црној Гори.

Посљедњи текстови

СНСД Фоча: Три кандидата за посланике на предстојећим изборима

На предстојећим Општим изборима кандидати општинског одбора Савеза независних социјалдемократа Фоча за посланике у Народној скупштини Републике Српске биће Ненад Лаловић и...

Град уништио усјеве у Закмуру

           Фото: Илустрација Невријеме које је јуче захватило подручје Закмура нанијело је огромну штету на усјевима и воћњацима.

Аква парк “Ушће”: Базени од сутра раде од 9,00

Базени Аква парка „Ушће“ у Фочи од сутра ће радити од 9,00 до 19,00 часова. Како је саопштила Управа...

Због обиљежавања паркинг простора уклонити возила из Шантићеве улице

Општинско Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове саопштило је да су за сутра планирани радови на обиљежавању паркинг простора у Шантићевој...

Нова туристичка атракција у Фочи

Нови туристички производ Фоче је вожња Дрином кајацима и кануима. То је данас промовисано организацијом „Кајак кану Дрина феста“, чиме се жељело...