Насловна Друштво УБ Фоча: Уз нову амбуланту и нови холтер апарати за мање листе...

УБ Фоча: Уз нову амбуланту и нови холтер апарати за мање листе чекања

8.9 C
Foča

Недавним преласком у нову зграду Поликлинике, амбуланта за кардиологију Универзитетске болнице Фоча добила је и нову опрему, између осталог и пет холтер апарата за праћене срчане функције, тачније три холтера за праћење ритма и два за праћење крвног притиска, чиме су услуге пацијентима знатно побољшане.

За особље кардиолошке амбуланте данас је организована обука за руковање новим апаратима.

Начелник Одјељења за кардиологију Милица Кунарац каже да апарат за давадесетчетворочасовни холтер мониторинг омогућава дијагностику поремећаја срчаног ритма.

„Добили смо три таква апарата и набавили смо два холтер мониторинга крвног пртиска. То су апарати који ће нам помоћи у дијагниостици обољења кардиоваскуларног тракта и, наравно, с тим смо на располагање грађанству, прије свега, у сврху превенције, а потом и лијечења кардиоваскуларних болести”, навела је Кунарац.

Она је истакла да ће набавка нових апарата скратити листе чекања за ову врсту дијагностике.

„Очекујемо да ће се повећати број пацијената којима ћемо моћи изаћи у сусрет да што прије обаве ове претраге. Очекујемо напредак и даљи развој кардиологије у овој регији“, рекла је Кунарац.

Она је напоменула да су кардиоваскуларне болести, уз малигна обољења, убице број један и да је потребно много радити на превенцији.

Уз ерго бицикл, који су посједовали, Одјељење за кардиологију, на којем ради пет љекара специјалиста и субспецијалиста, добило је савремену траку за трчање на којој се пацијенти излажу оптерећењу за утврђивање евентулане коронарне болести.

Такође, амбуланта је опремљена новим дефибрилатором и савременим ултразвучним апаратом.

У Универзитетској болници у току је изградња и опремање ангио сале, тако да је у скоријем времену у плану развој интервентне кардиологије, што ће бити велики искорак за ову здравствену установу.

Последњи текстови

Почела реконструкција Светосавске улице

Предузеће „Србињепутеви“ почело је прву фазу реконструкције Светосавске улице у Фочи која подразумијева замјену ивичњака и асфалтирање коловоза у дужини од 210...

Нови пројекат- Реконструкција водоводне мреже у Миљевини

Општина Фоча је обезбиједила нови пројекат реконструкције водоводне мреже у Миљевини , који је саставни дио друге фазе реконструкције водовода.Међународни експертски тим...

Фоча и Плужине ће заједно унаприједити систем заштите и спасавања

Спасилачке службе Фоче и Плужина заједно ће унаприједити систем заштите и спасавања у пограничном појасу, истакнуто је на другом координационом састанку за...

Општина помаже пчеларима

Удружење пчелара „Полен“ Општина Фоча помоћи ће са 6.000 КМ, саопштено је из локалне управе. Пчеларима је ова година...

Исплаћене по двије стипендије студентима

Фочанским студентима данас су исплаћене по двије стипендије из буџета општине. -Због пандемије вируса корона дошло је до благог...