Насловна Друштво Угоститељи да поштују мјере, обавезно ношење заштитне маске унутар угоститељских објеката

Угоститељи да поштују мјере, обавезно ношење заштитне маске унутар угоститељских објеката

13.9 C
Foča

Одјељење за инспекцијске послове и комуналну полицију општине Фоча обавијестило је власнике угоститељских објеката да су дужни да на улазу у објекте истакну обавезу ношења заштитне маске у унутрашњости и приликом кретања кроз објекат.

-Угоститељи би требало да направе и размак од два метра између столова, према коме би за једним столом могле да сједе максимално четири особе, односно шест особа уколико су спојена два стола-саопштено је из Одјељења за инспекцијске послове и комуналну полицију.

У саопштењу се додаје да је на видном мјесту потребно истаћи и обавјештење о максимално дозвољеном броју особа које могу истовремено да бораве у угоститељском објекту, зависно од површине простора.

Угоститељи су обавезни да обезбиједе дезинфекциона средства за госте на улазу у објекат, пултовима за плаћање услуге, као и у тоалету, те да обавијесте госте да је забрањено задржавање за шанком.

У угоститељским објектима забрањено је организовање свадби, крштења, рођендана и других прослава у групама већим од 10 особа, наводи се у саопштењу.

Додаје се да ће у наредном периоду бити појачана контрола поштовања мјера, за чије непоштовање су предвиђене казне у износу од 1.000 до 3.000 КМ за правна лица, док су казне за физичка лица од 100 до 300 КМ.

Одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације од сутра  је дозвољен рад у затвореном дијелу угоститељских објеката, који ће радити од 6.00 до 22.00 часа.

Посљедњи текстови

Света тајна јелеосвећења у Светосавском храму

Света тајна јелесовећења служиће се сутра у Храму Светог Саве у Фочи од 17.00 часова, најављено је из Црквене општине Фоча.

Бошњаци: У Фочи не осјећамо никакав вид угрожености

Грађани Фоче бошњачке националности из више мјесних заједница данас су одржали састанак са начелником и предсједником Скупштине ове општине Миланом Вукадиновићем и...

Лоша инфраструктура кочи развој дрвопрераде

Дрвопрерађивачки погони, који послују у оквиру Индустријске зоне Брод на Дрини, годинама се суочавају са лошим снабдијевањем водом и струјом и другим...

Регионални избори у Синдикату управе

У оквиру редовних изборних активности, јуче је у Фочи одржана сједница Регионалног одбора Синдиката управе РС за регију Фоча/Вишеград, којом је предсједавао...

Сјећање на погинуле у Кратинама и Козјој Луци

Борачка организација Фоча у петак, 23. априла, обиљежиће 28 година од погибије 11 бораца Миљевинског батаљона Војске Републике Српске у Кратинама код...