Насловна Друштво УГ „Бјелава“ : Задовољни реакцијом МУП-а на бесправну градњу МХЕ

УГ „Бјелава“ : Задовољни реакцијом МУП-а на бесправну градњу МХЕ

2 C
Foča

Удружење грађана „Бјелава“ поздравило је активности које је Министарство унутрашњих послова РС предузело против лица из Фоче у вези са бесправном изградњом мини хидроелектрана наводећи да се тиме потврђује аргументованост њихових досадашњих навода и указивања на бројне незаконите радње од почетка радова на изградњи МХЕ у сливу ријеке Бјелаве.

-Ми се надамо да ће ова активност МУП-а РС покренути и друге републичке и општинске институције да на одговоран начин, у складу са законом, обављају послове у својој надлежности. Све ове активности МУП-а РС дале су додатни значај грађанској иницијативи у дјеловању против незаконитих радњи које се дешавају у нашем окружењу-саопштено је из Удружења.

Из Удружења наводе да у досадашњим активностима грађани нису били заштићени од начелника Општине и Скупштине Општине Фоча, иако су изабрани да заступају интересе свих грађана и локалне заједнице, а да су својим (не)дјеловањем показали да заступају интересе појединаца.

-У прилог томе говори и немогућност одржавања сједнице Скупштине, потом и Колегијума, због недостатка кворума гдје је једна од тачака дневног реда била и Изградња малих хидроелектрана у сливу ријеку Бјелаве. Посебно забрињава чињеница да је на Колегијуму који је претходио отказаној сједници, на иницијативу начелника и сагласношћу  већине присутних чланова, усвојен Дневни ред са приједлогом одлуке о давању права службености за постављање цјевовода за МХЕ на општинском земљишту у сливу ријеке Бјелаве, не осврћући се на бројне пријаве о незаконитим радњама од почетка радова у сливу ријеке Бјелаве-наводе из Удружења.

Поводом извјештаја који је МУП РС доставио Окружном јавном тужилаштву у Требињу против лица из Фоче, из Удружења су затражили да Скупштина Општине Фоча што хитније закаже редовну, планирану сједницу са већ предложеним Дневним редом.

-Напомињемо да, пошто се нису изјаснили на сједници, тражимо став по овом питању од свих оних који требају заступати грађане. Из тог разлога смо свим странкама, свим клубовима одборника и свим одборницима у актуелном сазиву СО доставили Информацију и захтјев за изјашњавање везано за изградњу МХЕ на Бјелави и другим ријекама на подручју општине Фоча и чекамо њихове одговоре-наводи се у саопштењу Удружења „Бјелава“.

Последњи текстови

Почиње вакцинација против сезонског грипа

Регионални центар Института за јавно здравство Фоча набавио је 1.200 доза вакцина за бесплатну вакцинацију, те 150 доза комерцијалне вакцине.

Учесници избора у Фочи оцјењују резултате

У будућем сазиву фочанског парламента одборнике ће, на основу прелиминарних и још непотпуних резултата локалних избора, имати девет странака.

УБ Фоча: Контакт телефони за информације о стању хоспитализованих

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске објавило је контакт бројеве телефона здравствених установа посредством којих грађани могу добити информације у вези...

ПУ Фоча: Обиљежен Аранђеловдан

Полицијска управа Фоча, у складу са епидемиолошком ситуацијом, обиљежила је крсну славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Аранђеловдан. У Храму...

Радовић:Будућност дјеце једина инвестиција друштва која се исплати

Комплетна друштвена заједница, појединци и институције које се баве дјецом дужне су радити и доносити одлуке које су најбоље за дијете и...