Насловна Друштво УГ „Трачак наде“ Фоча: Активна брига о корисницима у ванредним околностима

УГ „Трачак наде“ Фоча: Активна брига о корисницима у ванредним околностима

14 C
Foča

Удружење „Трачак наде“ током ванредних околности изазваних епидемијом вируса корона, које су трајале дуже од два мјесеца, путем алтернативних облика рада и комуникације, активно је бринуло о својим корисницима.

Имајући у виду значај континуитета у процесу учења и развоја дјеце, у протеклом периоду организовали су неколико онлајн групних креативно-терапијских радионица, у којима су објединили учење, игру и акцију, и на тај начин заинтересовали чланове да буду активни учесници.

Истовремено, водили су рачуна да породице корисника чланова удружења ни у чему не оскудијевају, те су реализовали неколико акција подјеле пакета са животним намирницама.

-У сарадњи са Кабинетом начелника општине Фоча и општинским службама свакој породици са територије општине Фоча обезбједили смо сјеменски материјал и расад у вриједности од 250 КМ. Поред тога, Фонд отвореног друштва донирао је средства за набавку основних животних намирница и средстава за личну хигијену свим породицама Горњодринске регије који су чланови Удружења-наводи се у саопштењу Удружења „Трачак наде“.

Из Удружења су указали на велики значај њихових волонтера, који су им и у вријеме пандемије били важан ресурс.

-Увјерили смо се да је њихова улога још већа у изазовним временима. Они су показали своју волонтерску солидарност и дали подршку и допринос у реализацији креативних радионица и осталих активности-истиче се у саопштењу.

Поводом Свјетског дана породице, који се широм свијета обиљежава данас, Удружење „Трачак наде“ једну од креативних радионица посветило је породици.

Поручили су да породица  пружа уточиште од спољног свијета, благостање и осјећај припадности, те да снага породице и породичног гнијезда има непроцјењив значај за свако људско биће.

-Друштво може да иде напријед, само ако у себи обједињује здраве породице, а породица да би била здрава, мора да његује срдачне односе међу својим члановима. Управо због тога, Удружење акценат ставља на подршку цијелој породици, јер смо свјесни да цијели тај систем морамо његовати, те да је осим подршке кроз институционалне услуге породица главни партнер на путу постизања индивидуалних циљева дјетета-наводи се у саопштењу Удружења.

Посљедњи текстови

Вечерас годишњи концерт Основне музичке школе

У Градском позоришту у Фочи вечерас ће бити одржан годишњи концерт фочанске Основне музичке школе, на коме ће наступити више од 60...

Пионири Сутјеске најбољи у лиги Херцеговине

Пионири Фудбалског клуба Сутјеска освојили су прво мјесто у подручној лиги Херцеговине. Млади таленти из Фоче на десет утакмица...

Без струје сутра дио горњег Обилићева и Козја Лука са околином

Због санације нисконапонске мреже сутра ће без напајања електричном енергијом бити дио горњег Обилићева. Струје неће бити од 9.00...

Отворена изложба о Овчарско-кабларској “Светој Гори”

Српски манастири Овчарско-кабларске клисуре вијековима су чувари  вјере и националног идентитета, а својом мјешавином умјетничких стилова из разних историјских епоха свједоче о...

Наредна два дана у Биоковима прекиди у електроснабдијевању

На подручју Биокова наредна два дана долазиће до прекида у електроснабдијевању у периоду од 9.00 до 15.00 часова. Потрошачи...