Насловна Друштво Удружење "Миљевина" изградило пјешачку стазу до школе

Удружење “Миљевина” изградило пјешачку стазу до школе

10.2 C
Foča

Удружење грађана „Миљевина“ изградило је, уз помоћ општине Фоча и више јавних и приватних фирми, пјешачку стазу од магистралног пута до Основне школе „Свети Сава“.

Земљани путељак, који је често био блатњав, што је ђацима причињавало проблеме, замијенила је стаза од бетона  дуга 65 метара, а широка метар и по.

Предсједник Удружења „Миљевина“ Ранко Елез истиче да ће пјешачка стаза много значити, како ученицима, тако и старијим мјештанима који туда често пролазе.

 „Тај дио је баш био критичан за пјешаке, било је доста блата, што је сметало свима. Наша дјеца ће да долазе у школу чисте обуће, ципеле им више неће бити блатњаве као што су некад биле“, рекао је Елез.

Он се захвалио мајсторима предузећа „Извор“, који су стазу завршили за три дана, те свим пријатељима који су помогли.

Укупна вриједност пјешачке стазе је 3.560 КМ, од чега су општина Фоча, Удружење „Миљевина“ и предузеће „Комуналац“ уплатили 2.000 КМ за куповину материјала.

Остатак је вриједност материјала и радова пријатеља Удружења „Миљевина“, који су прискочили у помоћ, а то су фирме „Техноградња“, „Павгорд“, „Извор“ и аутопревозник Јово Јањић.

Подршку су пружили и Основна школа „Свети Сава“, Омладински покрет Фоча, те Небојша Михајловић, Марко Божић, Мики Милутиновић, Милан Ђуровић и Ненад Филиповић.

Млади Миљевине основали су удружење у фебруару ове године, а пјешачком стазом заокружили су радове у школском игралишту, у којем су протеклог љета изградили расвјету и трибине и организовали фудбалски турнир.

Посљедњи текстови

Вечерас годишњи концерт Основне музичке школе

У Градском позоришту у Фочи вечерас ће бити одржан годишњи концерт фочанске Основне музичке школе, на коме ће наступити више од 60...

Пионири Сутјеске најбољи у лиги Херцеговине

Пионири Фудбалског клуба Сутјеска освојили су прво мјесто у подручној лиги Херцеговине. Млади таленти из Фоче на десет утакмица...

Без струје сутра дио горњег Обилићева и Козја Лука са околином

Због санације нисконапонске мреже сутра ће без напајања електричном енергијом бити дио горњег Обилићева. Струје неће бити од 9.00...

Отворена изложба о Овчарско-кабларској “Светој Гори”

Српски манастири Овчарско-кабларске клисуре вијековима су чувари  вјере и националног идентитета, а својом мјешавином умјетничких стилова из разних историјских епоха свједоче о...

Наредна два дана у Биоковима прекиди у електроснабдијевању

На подручју Биокова наредна два дана долазиће до прекида у електроснабдијевању у периоду од 9.00 до 15.00 часова. Потрошачи...