Насловна Друштво Уз улице, асфалтира се и игралиште испред СШЦ

Уз улице, асфалтира се и игралиште испред СШЦ

8.3 C
Foča

У Фочи је у току реконструкција градских саобраћајница за шта је ове године из општинског буџета издвојено близу 150 хиљада марака.

У оквиру овог пројекта, уз тротоаре и коловозе десетак градских саобраћајница, асфалтираће се и спортско игралиште испред Средњошколског центра, а новим асфалтом биће пресвучени и прилазни тротоари ка овој школи.

Начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено комуналне послове Ранко Поповић наводи да су средства обезбијеђена из програма утрошка средстава шумских сортимената за 2022. годину.

Он је појаснио да уз оштећене тротоаре и коловозе, који се, уз претходно скидање старог слоја асфлата и израду тампона, наново асфалтирају, има и макадамских дионица које први пут добијају асфалтни коловоз.

“Послије изведених припремних радова и постављања подлоге, почело је асфалтирање, а комплетан пројекат је подијељен у два лота са укупним износом око 147.000 КМ. Извођач радова је група понуђача, међу којима је носилац ГП Инг ДОО Сарајево са чланом групе Илиџапутеви. Предвиђено је асфалтирање дијелова градских улица у дужини до 300 метара, а обухваћено је десетак градских саобраћајница”, навео је Поповић.

Радови ће, у зависности од временских услова трајати од 10 до 15 дана.

Раније ове године у Фочи су асфалтирани локални путеви у више мјесних заједница, што је са милион марака финансирала Влада Републике Српске из програма помоћи локалним заједницама.

Посљедњи текстови

Недјеља дјетета: Малишани Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ у посјети Музеју Старе Херцеговине

Поводом обиљежавања Међународне недјеље дјетета малишани старијих васпитних група Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ посјетили су Музеј Старе Херцеговине, гдје су им...

Разговор са учитељем Леком: Посвећен рад са дјецом увијек даје плод

Поводом Свјетског дана учитеља- 5. октобра, гост Јутарњег програма Радио Фоче био je учитељ у пензији Алекса Лечић Лека.

Школска игралишта у Драгочави и Броду на Дрини добила рефлекторе

Спортски терени подручних основних школа „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“ у фочанским мјесним заједницама Брод на Дрини и Драгочава освијетљени су рефлекторима....

Земљотрес грешком лоциран код Фоче

Доста медија пренијело је, позивајући се на податке Европско-медитеранског сеизмолошког центра, да се на подручју Фоче синоћ у 22,17 часова десио земљотрес...

Двадесет седам година од погибије хероја на Трескавици

Храбри српски борци са Трескавице никада не смију бити заборављени, поручено је из Фоче са обиљежавања 27 година од погибије 13 бораца...