Насловна Друштво Укинуто ванредно стање

Укинуто ванредно стање

10.3 C
Foča

Народна скупштина Републике Српске укинула је данас ванредно стање на територији Републике Српске јер је стављена под контролу епидемиолошка ситуација која се односи на вирус корона.

У образложењу одлуке о укидању ванредног стања, усвојеној на посебној сједници Народне скупштине, наводи се да Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске сматра оправданим увођење приступа којим ће се постепено живот враћати у нормалу.

Ову одлуку подржало је 60 народних посланика, док један није гласао.

Ова одлука ступа на снагу наредног дана од објављивања у “Службеном гласнику Републике Српске”.

Прихваћен је закључак клубова Клубови посланика СНСД-а, ДНС-а, Демоса, НДП-а, Уједињене Српске, СПС-а и СП-а у којем се наводи да је правовременим поступањем сачувано јавно здравље грађана и одржана привредна активност.

“Народна скупштина Републике Српске констатује да су Главни координациони тим, Републички кризни штаб, предсједник Републике и Влада Српске у ванредној ситуацији и ванредном стању, које је проглашено усљед пандемије вируса корона, максимално предано и ефикасно обављали своје дужности, те да је правовременим поступањем сачувано јавно здравље грађана Републике Српске и одржана привредна активност”, наводи се у усвојеном закључку.

Премијер Радован Вишковић рекао је у завршној ријечи да су створени услови за укидање ванредног стања које је проглашено због пандемије вируса корона и да ће од сутра бити укинут полицијски час, о чему ће одлучити Републички штаб за ванредне ситуације.

Ванредно стање у Републици Српској проглашено је 28. марта због епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона.

Последњи текстови

СШЦ Фоча: Расадничарима стипендија од 100 КМ мјесечно

Занимање расадничар након више година враћа се у Средњошколски центар Фоча и то као дефицитарно, па ће ученици који ове године упишу...

Прикупљање потписа против изградње хидроелектрана на фочанским ријекама

Неформална група грађана Фоче „Сачувајмо ријеке Фоче“ организује прикупљање потписа против изградње хидроелектрана на ријеци Бјелави и осталим ријекама на територији општине.

Мјештани: Не дамо Бјелаву и Малу Бјелаву

Почетком априла фочанско предузеће „Србињепутеви“ започело је припремне радове на изградњи мини хидроцентрала Бјелава и Мала Бјелава на истоименој ријеци што је...

ОО СДС Фоча: Изјаве Бегије Смајић вријеђају припаднике српског народа

У саопштењу достављеном медијима ОО СДС-а Фоча наводи се да је на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске чија је тема била...

Осумњичен да је намјерно возилом ударио пјешака

Фочанска полиција ухапсила је мушкарца чији су иницијали М.Н. из Фоче који је возилом задао тешке повреде суграђанину са иницијалима М.Н, саопштено...