Насловна Друштво Укинуто ванредно стање

Укинуто ванредно стање

19 C
Foča

Народна скупштина Републике Српске укинула је данас ванредно стање на територији Републике Српске јер је стављена под контролу епидемиолошка ситуација која се односи на вирус корона.

У образложењу одлуке о укидању ванредног стања, усвојеној на посебној сједници Народне скупштине, наводи се да Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске сматра оправданим увођење приступа којим ће се постепено живот враћати у нормалу.

Ову одлуку подржало је 60 народних посланика, док један није гласао.

Ова одлука ступа на снагу наредног дана од објављивања у “Службеном гласнику Републике Српске”.

Прихваћен је закључак клубова Клубови посланика СНСД-а, ДНС-а, Демоса, НДП-а, Уједињене Српске, СПС-а и СП-а у којем се наводи да је правовременим поступањем сачувано јавно здравље грађана и одржана привредна активност.

“Народна скупштина Републике Српске констатује да су Главни координациони тим, Републички кризни штаб, предсједник Републике и Влада Српске у ванредној ситуацији и ванредном стању, које је проглашено усљед пандемије вируса корона, максимално предано и ефикасно обављали своје дужности, те да је правовременим поступањем сачувано јавно здравље грађана Републике Српске и одржана привредна активност”, наводи се у усвојеном закључку.

Премијер Радован Вишковић рекао је у завршној ријечи да су створени услови за укидање ванредног стања које је проглашено због пандемије вируса корона и да ће од сутра бити укинут полицијски час, о чему ће одлучити Републички штаб за ванредне ситуације.

Ванредно стање у Републици Српској проглашено је 28. марта због епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона.

Последњи текстови

Полиција расвијетлила крађу у Католичкој кући

Полиција је лишила слободе лица чији су иницијали Д.Г. и М.Г. из Фоче,  због постојања основа сумње да су починили  кривично дјело...

Одржан протест против градње малих ХЕ на Бјелави

У Буковици код Фоче данас је одржан протест Удружења грађана „Бјелава“ против градње малих хидроелектрана на ријекама Бјелава, Мала и Велика Бјелава.

Сутјеска циља опстанак у лиги

Након прошле сезоне проведене у Другој лиги Републике Српске, фудбалери Сутјеске за викенд почињу такмичење у друштву 16 најјачих тимова Српске. Шансу...

Благо побољшање епидемиолошке ситуације у Фочи

Епидемиолошка ситуација у Фочи у благом је побољшању, али су мјере превенције и даље обавезне, истакнуто је на сједници Општинског штаба за...

Возећи уназад повриједио жену

Фочанка чији су иницијали П.С. повријеђена је у дворишту породичне куће у Поповом Мосту, када ју је ударио аутомобил марке „голф три“,...