Насловна Друштво Упозорење угоститељима да поштују радно вријеме и ношење маске

Упозорење угоститељима да поштују радно вријеме и ношење маске

15.8 C
Foča

Општински штаб за ванредне ситуације упозорио је фочанске угоститеље да ће издавати привремене забране рада локала у којима се не буду примјењивале мјере заштите од вируса корона и поштовало радно вријеме до 23.00 часа.

Општинска инспекција и полиција информисали су Кризни штаб да велики број угоститеља не поштује скупштинску одлуку о радном времену и да затварају објекте тек по доласку полиције, те да ни конобари ни гости, у већини локала, не носе заштитне маске.

На сједници је констатовано да је епидемиолошка ситуација у Фочи и регији и даље неповољна и забрињавајућа.

У Фочи је тренутно 61 особа код које је тестирањем потврђено присуство вируса корона, док се од почетка епидемије опоравило 11 заражених.

Начелник општине Радисав Машић наводи да је Кризни штаб задужио инспекцију и полицију да разговарају са власницима угоститељских објеката и да их упозоре да су обавезни да поштују радно вријеме и заштитне мјере.

„Већ на сљедећој сједници Штаба, предузећемо мјере према онима који не буду поштовали скупштинску одлуку о радном времену, односно, издаћемо им забрану рада у наредних мјесец дана“, упозорио је Машић.

Цивилна заштита и предузеће „Извор“ почеле су поновну дезинфекцију стубишта стамбених зграда и других јавних површина.

Тај посао биће обављен ове седмице у градским насељима, а наредне у Броду и Миљевини.

„Дезинфикован је и погон текстила „Трендтекс“, а радници су на годишњем одмору. Упозоравамо и молимо све заједнице етажних власника да очисте стубишта да би се извршла дезинфекција, а настављамо и прање улица и редовно одржавање чистоће градске пијаце“, рекао је Машић.

На сједници Штба је наведено да је у Универзитетској болници Фоча тренутно на лијечењу 36 пацијената позитивнх на вирус корона са средње тешком и тешком клиничком сликом.

Последњи текстови

Полиција расвијетлила крађу у Католичкој кући

Полиција је лишила слободе лица чији су иницијали Д.Г. и М.Г. из Фоче,  због постојања основа сумње да су починили  кривично дјело...

Одржан протест против градње малих ХЕ на Бјелави

У Буковици код Фоче данас је одржан протест Удружења грађана „Бјелава“ против градње малих хидроелектрана на ријекама Бјелава, Мала и Велика Бјелава.

Сутјеска циља опстанак у лиги

Након прошле сезоне проведене у Другој лиги Републике Српске, фудбалери Сутјеске за викенд почињу такмичење у друштву 16 најјачих тимова Српске. Шансу...

Благо побољшање епидемиолошке ситуације у Фочи

Епидемиолошка ситуација у Фочи у благом је побољшању, али су мјере превенције и даље обавезне, истакнуто је на сједници Општинског штаба за...

Возећи уназад повриједио жену

Фочанка чији су иницијали П.С. повријеђена је у дворишту породичне куће у Поповом Мосту, када ју је ударио аутомобил марке „голф три“,...