Насловна Друштво Уређено корито ријеке Дрине

Уређено корито ријеке Дрине

-5 C
Foča

Механизација предузећа „Нешковић“ завршила је посао на чишћењу корита ријеке Дрине испод жељезног моста „9. мај“ и обезбиједила да ријека протиче цијелом ширином корита. Обиман и захтјеван посао предузеће је обавило на основу потписаног споразума са Општином Фоча.

Наиме, поступајући по налогу Републичког инспектората за воде, који је Општини Фоча наложио да очисти корито ријеке Дрине испод жељезног моста „9. мај“ и обезбиједи да ријека протиче цијелом ширином корита, као и по захтјеву ЈП Хидроелектране Дрина, чији мјерни инструмент за водостај није био у функцији јер је ријека пролазила само између два стуба, као и уважавајући захтјеве Удружења рибара „Младица“, општина је приступила том обимном послу.

-Са предузећем „Нешковић“ које, уз све законом прописане услове и сагласности, почиње изградњу бензинска пумпе на лијевој обали Дрине, узводно од „Јужног моста слободе“, потписан је споразум којим се предузеће обавезало да ће очистити корито ријеке и омогућити ријеци Дрини да несметано протиче цијелом ширином корита, а заузврат општина је дозволила да извађени шљунак истресају на локацију будуће бензинске пумпе у циљу њеног проширења-саопштено је из локалне управе.

Механизацја предузећа, како наводе, могла је да ради само у вријеме ниског водостаја, тако да је у том периоду било више машина на радилишту.

-Посао је завршен. Ријека Дрина се разлила цијелим коритом, мјерни инструмент показује водостај, а рибари више немају проблема са пресијецањем „рибљег пута“-истиче се у саопштењу.

Из Општине подсјећају да је током НАТО бомбардовања Фоче 1995. године, порушен мост на Дрини на улазу у град, а цијела армирано бетонска конструкција и стубови моста су пали у ријеку. Наводе да се и данас налазе на том мјесту и никада нико није покушавао да их извуче из ријеке, те да представљају ругло града у вријеме ниског водостаја и опасност за пловила која плове испод моста.

-Општина је ових дана ангажовала снажну машину како би покушала разбити и из воде извући рушевине. Нажалост, машина се покварила, тако да тај посао остаје за неку другу прилику-наводи се у саопштењу.

Последњи текстови

Почиње вакцинација против сезонског грипа

Регионални центар Института за јавно здравство Фоча набавио је 1.200 доза вакцина за бесплатну вакцинацију, те 150 доза комерцијалне вакцине.

Учесници избора у Фочи оцјењују резултате

У будућем сазиву фочанског парламента одборнике ће, на основу прелиминарних и још непотпуних резултата локалних избора, имати девет странака.

УБ Фоча: Контакт телефони за информације о стању хоспитализованих

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске објавило је контакт бројеве телефона здравствених установа посредством којих грађани могу добити информације у вези...

ПУ Фоча: Обиљежен Аранђеловдан

Полицијска управа Фоча, у складу са епидемиолошком ситуацијом, обиљежила је крсну славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Аранђеловдан. У Храму...

Радовић:Будућност дјеце једина инвестиција друштва која се исплати

Комплетна друштвена заједница, појединци и институције које се баве дјецом дужне су радити и доносити одлуке које су најбоље за дијете и...