Насловна Друштво Уређење јавних површина у Фочи, Миљевини, Броду и Драгочави

Уређење јавних површина у Фочи, Миљевини, Броду и Драгочави

4.6 C
Foča

Одјељење за инспекцијске послове и комуналну полицију општине Фоча организовало је данас акцију чишћења јавних површина у градском подручју и у још три већа насеља ван града.

У акцији учествују општински радни вод и Цивилна заштита, комунално предузеће „Комуналац“, невладине и омладинске организације, рафтери, заједнице етажних власника, мјесне заједнице и школе.

Планирано је да се очисте простори око стамбених зграда, обале Дрине и Ћехотине, градски паркови као и насеља Брод на Дрини, Миљевина и Драгочава.

Начелник Одјељења за инспекцијске послове и комуналну полицију Младен Пиповић каже да је акција замишљена тако да удружења грађана, радни вод и Цивилна заштита уреде обале ријека, а грађани своја дворишта.

 “Да изађе свако испред својих зграда, кућа, предузећа, продавница и да уреди простор. Наравно,  сав кабасти материјал који се сакупи ми ћемо одвући, а у наредном периоду одређиваћемо један дан у седмици или у мјесеци када да се избаци тај кабасти отпад да се не би стварале дивље депоније”, рекао је Пиповић.

Пиповић је додао да ће у наредним данима, уз набавку око 40 нових контејнера, у центру града бити постављено пет надстрешница за контејнере.

Посљедњи текстови

Бесплатно скијање за дјецу из Фоче на скијалиштима на Јахорини и у Чајничу

Општина Фоча обезбиједила је бесплатан превоз и ски пас у Олимпијском центру „Јахорина“, те на скијалишту „Злодо“ код Чајнича, за дјецу скијаше...

Сутра пливање за Часни крст на Ћехотини и Бистрици

Богојављенско пливање за Часни крст на ријеци Ћехотини у Фочи сутра ће бити први пут организовано код Градског стадиона.

У петак позоришна представа о Милунки Савић

Глумица Весна Станковић извешће на сцени Градског позоришта у Фочи у петак, 21. јануара у 19.00 часова монодраму „Милунка“ београдског театра „Балкан...

Стонотенисери играли у част Драгана Зечевића Зеке

Стонотенски клуб Перућица организовао је у Спортској сали „Партизан“,   осми Меморијални турнир Драган Зечевић Зека, на којем су се стонотенисери такмичили у...

Зимски вашар – манифестација која одушевљава Фочаке свих генерација

Слатке и слане делиције, палачинци, кокице, пецива, бакини колачи и чоколадни сладоледи само су неки од посластица који су се нашли на...