Насловна Друштво Усвојене мјере за Апотеку Фоча

Усвојене мјере за Апотеку Фоча

37.6 C
Foča

Одборници Скупштине општине Фоча усвојили су извјештај Анкетног одбора о раду фочанске Јавне здравствене установе Апотека, са предложеним мјерама превазилажења финансијске дубиозе, односно отплате дуга, који са затезном каматом износи 650 хиљада КМ.

Овим мјерама, Апотеци Фоча је наложено да прихвати понуђени Уговор о цесији и пребијању потраживања који су добављачи понудили, а којим је предвиђено да се дуг отплати у наредних десет година и то у мјесечним ратама по 5.000 КМ, при чему се законске затезне камате убудуће неће обрачунавати.

Апотека је дужна и да усклади лична примања запослених са личним примањима запослених у Дому здравља Фоча, те да директор ове јавне установе упозна Управни одбор са свим уговорима који се тичу њеног пословања.

Скупштина општине је претходно обавијестила Полицијску управу Фоча о пословним губицима Апотеке тражећи да полицијски органи испитају и утврде ко је одговоран за такво пословање.

Начелник општине Милан Вукадиновић на данашњој сједници се обавезао да ће од Полицијске управе затражити информацију докле се стигло са истрагом у вези са пословањем фочанске Апотеке.

Посљедњи текстови

Добротворна улична свирка за Ивану Бјелогрлић

Дјечија играоница „Звјездица“ организоваће сутра на Тргу краља Петра у Фочи добротворну  уличну свирку, на којој ће се прикупљати новчана средства за...

СРД „Младица“: Почиње школа риболова

Спортско-риболовно друштво „Младица“ организује бесплатну школу риболова за дјецу узраста од седам до 14 година, која ће почети у понедјељак, 2. августа.

ПУ Фоча: Прву половину године обиљежио повећан број саобраћајних несрећа

Полицијска управа Фоча у протеклих шест мјесеци евидентирала је 43 саобраћајне несреће више него у истом периоду прошле године. У благом порасту...

У Фочи велики одзив за потписивање петиције

Петицију против одлуке високог представника Валентина Инцка о наметању закона о кажњавању негирања геноцида у Фочи је од синоћ потписало више стотина...

Ђоковићев тениски центар помаже ТК “Фоча”

Бојан Божовић, спортски директор Тениског центра „Новак“ у Београду и власник Тениске академије „Божовић“ у Цириху најавио је сарадњу те двије познате...