Насловна Друштво Усвојени програми асфалтирања путева, реконструкције и изградње објеката

Усвојени програми асфалтирања путева, реконструкције и изградње објеката

13.9 C
Foča

Одборници Скупштине општине Фоча усвојили су данас годишње програме уређења грађевинског земљишта и заједничке комуналне потрошње, као и програме утрошка средстава од шумских сортимената, концесионих и водних накнада.

Највећа ставка у програму уређења грађевинског земљишта, чија је вриједност 721.000 КМ, је отплата моста „Девети мај“ на Дрини, који је изграђен прије три године, а ове године је за те намјене планирано 341.000 КМ.

За плаћање, такође, извршених радова модернизације дијела локалног пута према Јошаници, на дионици од Универзитетске болнице до Медицинског факултета,ове године биће издвојено 264.000 КМ.

Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Ранко Поповић напоменуо је да је било пропуста у радовима, јер су шахтови на коловозу остали изнад нивоа асфалта, па је извођач радова обавезан да ове године уради поправку.

Он је додао да паркинг који је изграђен на тој дионици још не може да се користи, јер је дошло до обрушавања земље и камења, па ће у овој години бити издвојено 10 хиљада марака за постављање заштитне мреже.

За реконструкцију Дома здравља биће издвојено 109.395 КМ, а спортске сале Партизан 79.366 КМ, а та средства су резервисана у прошлогодишњем буџету.

Сала „Партизан“ је ове зиме први пут добила централно гријање, а при крају су и радови у поткровљу објекта, које ће бити прилагођено за потребе Културно-умјетничког друштва „Фоча“.

Овим програмом, између осталог, предвиђена је реконструкција крова стамбене зграде на Броду, наставак расвјете у насељу Превраћ, те наставак градње капеле на гробљу Божовац.

Програмом утрошка средстава од шумских сортимената, чија је вриједност 559 хиљада КМ, планирано је да се, између осталог, за асфалтирање локалних путева издвоји 103.000 КМ, за санацију локалних и некатегорисаних путева 265.000, за санацију дионице пута у мјесној заједници Лазарево 61.670 КМ, а за електрификацију у мјесној заједници Кратине 64.000.

Програмом утрошка средстава од концесионих накнада превиђено је издвајање од 15.000 за санирање рафтинг пута кроз кањон Таре, за уређење градске депоније 42.500 и за отплату раније постављене лед расвјете 95.000 КМ.

Одборници опозиционих СДС-а и ДНС-а имали су примједбе да су планиране концесионе накнаде од 152 хиљаде КМ мизерне, имајући у виду да на подручју општине Фоча постоје четири мале хидроелектране и рудник угља, те да се из ријека извлачи огромна количина шљунка.

Посљедњи текстови

Света тајна јелеосвећења у Светосавском храму

Света тајна јелесовећења служиће се сутра у Храму Светог Саве у Фочи од 17.00 часова, најављено је из Црквене општине Фоча.

Бошњаци: У Фочи не осјећамо никакав вид угрожености

Грађани Фоче бошњачке националности из више мјесних заједница данас су одржали састанак са начелником и предсједником Скупштине ове општине Миланом Вукадиновићем и...

Лоша инфраструктура кочи развој дрвопрераде

Дрвопрерађивачки погони, који послују у оквиру Индустријске зоне Брод на Дрини, годинама се суочавају са лошим снабдијевањем водом и струјом и другим...

Регионални избори у Синдикату управе

У оквиру редовних изборних активности, јуче је у Фочи одржана сједница Регионалног одбора Синдиката управе РС за регију Фоча/Вишеград, којом је предсједавао...

Сјећање на погинуле у Кратинама и Козјој Луци

Борачка организација Фоча у петак, 23. априла, обиљежиће 28 година од погибије 11 бораца Миљевинског батаљона Војске Републике Српске у Кратинама код...