Насловна Друштво Ускоро реализација пројеката међуопштинске сарадње

Ускоро реализација пројеката међуопштинске сарадње

11.6 C
Foča

Општина Фоча заједно са oпштином Фоча-Устиколина у Федерацији БиХ учествоваће у заједничким пројектима од важности за становништво обје локалне заједнице који ће се финансирати из европских фондова, речено је на састанку начелника Фоче Милана Вукадиновића са делегацијом Савјета Европе.

Сарадња Фоче и Устиколине одвијаће се у оквиру програма за грађење повјерења који спроводи Савјет Европе у сарадњи са локалним заједницама у Босни и Херцеговини. Овај програм усмјерен је на општине које су данас подијељене ентитетском линијом, а некада су имале заједничку територију.

-У питању је подршка пројектима које двије локалне заједнице изаберу да су од важности за њихово становништво. Ми ћемо за почетак кроз наше фондове обезбиједити нешто мањи износ средстава за подршку, а постоји могућност аплицирања у више наврата, што је један од бенефита ове сарадње, а други је то што ћемо обезбиједити образовање за представнике општина и пројект менаџмент о томе како се пројекти дизјанирају, пишу, и како доћи до додатних средстава европских фондова-рекла је шефица Дивизије за постконфликтна подручја у Савјету Европе, Ана Капело.

У Општини Фоча исказали су спремност и отвореност за реализацију заједничких пројеката са општином Фоча-Устиколина.

-Ријеч је о доброј и квалитетној причи која ће допринијети како развоју Фоче, тако и сусједне општине Фоча-Устиколина, а у сфери развоја туризма, културе, путне инфраструктуре, и свега онога што је важно, а што буџети општина не могу да носе. Ово је, уједно, искорак ка бољој и квалитетнијој међуопштинској сарадњи-рекао је начелник Фоче Милан Вукадиновић.

Двије општине формираће пројектне тимове, а потом предложити заједничке пројекте који ће бити подржани из међународних фондова.

Посљедњи текстови

Сутјеска боља од Слободе

Кошаркаши Сутјеске савладали су на свом терену Слободу 73 из Новог Града резултатом 62:55 у 7. колу Прве лиге Републике Српске.

Сутјеска и Власеница не заборављају Саву- сутра меч у његову част

Фудбалери Сутјеске и Власенице одиграће у Фочи сутра пријатељску утакмицу у знак сјећања на голмана Миливоја Савића, који је носио дрес ова...

Полиција упозорава на опасност употребе оружја

Недавно убиство дјечака, а затим и пуцњава у центру Фоче, показали су да је нелегално ватрено оружје и те како присутно међу...

Кошаркаши дочекују Слободу 73 из Новог Града

Кошаркаши Сутјеске сутра ће угостити новоградску Слободу 73 у седмом колу Прве лиге Републике Српске. Фочаци су на четвртом...

Одбојкашице славиле другу побједу, сутра дочекују Инову

У заосталој утакмици петог кола Прве лиге Републике Српске одбојкашице Маглића на гостовању у Билећи савладале су Херцеговац резултатом 3:2.