Насловна Друштво Успјех ученика Основне музичке школе Фоча на Републичком такмичењу

Успјех ученика Основне музичке школе Фоча на Републичком такмичењу

22.3 C
Foča

На Републичком такмичењу музичких школа у Бањалуци ученици фочанске Основне музичке школе освојили су двије прве и једну другу награду. Такмичили су се у двије такмичарске дисциплине-клавирски дуо и клавир соло, у конкуренцији од око 500 учесника.

Ученице трећег разреда музичке школе Аница и Јана Милетић биле су најбоље у првој категорији дисциплине клавирски дуо, док је Аница Милетић у дисциплини клавир соло освојила другу награду.

-Свирали смо Григову Солвегинову пјесму и Бизеову серенаду из опере Иван Грозни. Конкуренција је била јака и ово нам је био први заједнички наступ као клавирски дуо-рекла је Аница.

-За наступ смо се припремале скоро цијелу годину и задовољна сам извођењем композиција. Мислим да ћемо сљедеће године свирати још боље-рекла је Јана.

Успјешан наступ имале су и клавирски дуо Ана Марија Марић и Маја Перишић, ученице шестог разреда музичке школе. Оне су освојиле прву награду у другој категорији.

-Било је то једно лијепо искуство. Свакодневно смо долазиле на часове, припремале се за такмичење и труд се на крају исплатио-каже Ана Марија.

-Пошто смо завршна година музичке школе овај наступ ћемо памтити дуго, а диплома и медаља ће нам остати као лијепа успомена на музичко школовање-рекла је Маја Перишић.

Директор Основне музичке школе Фоча Љиљана Станковић каже да је успјех на такмичењу резултат залагања ученика и наставника, који су се припремали и мимо редовне наставе.

-Наши ученици немају код куће одговарајуће инструменте за свирање, односно не могу да вјежбају на синтисајзерима. Морали смо да им обезбиједимо вјежбање у школи мимо редовне наставе. Имамо потешкоће са простором, па смо помијерали термине часова редовне наставе, држали вјежбе у зборници и канцеларијама да би ђаке што боље припремили за такмичење. Све то је допринијело оствареним резултатима-рекла је Станковићева.

Основно музичко образовање у Фочи стиче 157 ученика на пет одсјека – клавир, хармоника, виолина, гитара и соло пјевање.

Након Републичког такмичења музичких школа знање и вјештине свирања показаће на Међународном музичком фестивалу „Акордеон арт“ у Источном Сарајеву, те у Бијељини на фестивалу „Примавера“.

Посљедњи текстови

Почео турнир „Самоборска 2022“, на распореду утакмице другог кола

На игралишту Основне школе „Веселин Маслеша“ почео је турнир у малом фудбалу „Самоборска 2022“, који организује омладина тог фочанског насеља.

Кадети “Сутјеске” уживали у Новом Саду

Кадети фочанског Фудбалског клуба „Сутјеска“ уживали су у тродневној посјети вршњацима „Војводине“ у Новом Саду, а то би требало да буде прво...

Драгочава: У недјељу турнир у славу погинулих бораца

На школском игралишту у Драгочави у недјељу, 14. августа, биће одржан Меморијални турнир у малом фудбалу „Драгочава-Брусна 2022“, посвећен погинулим српским борцима...

Трага се за несталим Благојем Гавриловићем

Припадници Цивилне заштите Фоча и Полицијске управе Фоча од недјеље трагају за седамдесетосмогодишњим Благојем Гавриловићем из Бечеја. Како...

Одгођен турнир „Самоборска 2022“

Турнир у малом фудбалу „Самоборска 2022“, који је требао почети синоћ, одгођен је због неповољних временских прилика. Како су...