Насловна Друштво Утврђено радно вријеме у дане празника

Утврђено радно вријеме у дане празника

13.5 C
Foča

У Републици Српској нерадни дани су Нова година – 1, 2. и 3. јануар, Бадњи дан и Божић – 6. и 7. јануар, Дан Републике Српске – 9. и 10. јануар, те православна Нова година – 14. јануар.

У те дане неће радити републички органи и организације, органи јединица локалне самоуправе јавна предузећа и установе.

За вријеме републичких и вјерских празника у јануару радно вријеме занатско-предузетничких и трговинских објеката у Фочи биће скраћено, док ће угоститељски објекти радити у складу са наредбом Републичког штаба за ванредне ситуације.

Угоститељски објекти и приређивачи игара на срећу у дане празника 1,2. и 7. јануара моћи ће да раде од 6.00 до 2.00 часа наредног дана. Исто радно вријеме биће и у новогодишњој ноћи, те 13. на 14. јануар, када се прославља православна Нова година.

На Бадњи дан, 6. јануара, угоститетљски објекти и приређивачи игара на срећу могу да раде од 6.00 до 18.00 часова.

Привредни субјекти који обављају трговинску, занатску, производну и услужну дјелатност 31. децембра раде од 7.00 до 18.00 часова, а неће радити 1,2,7,9. и 14. јануара. На Бадњи дан раде од 7.00 до 14.00 часова.

У понедјељак, 3. јануара, занатско-предузетнички и трговински објекати раде у редовном радном времену.

Према Одлуци о радном времену, коју је донио начелник општине Фоча, у вријеме празника 1,2,7,9. и 14. јануара, у периоду од 7.00 до 11.00 часова, могу да раде пекаре, цвјећаре и продавнице погребне опреме.

У Одлуци је наведено да бензинске пумпе у јануару раде нон-стоп, док ће за вријеме празника моћи да продају једино нафту и нафтне деривате.

Утврђен је и распоред радног времена апотека, које ће радити од 8.00 до 14.00 часова, односно у приправности од 14.00 до 8.00 часова наредног дана.

Распоред радног времена апотека:

1.јануар – „Икспера фармаси“,

2.јануар – Апотека „Фоча“,

6.јануар – Апотека „Фоча“,

7.јануар – „Црвена апотека“,

9.јануар – „Икспера фармаси“,

14.јануар – „Моја апотека“.

Продавница погребне опреме ЈКП „Комуналац“ радиће скраћено 2,3,6. и 9. јануара, док 1. и 7. јануара, у случају потребе грађани могу да позову дежурног радника на број телефона 065/155-976.

Посљедњи текстови

Почиње наплата паркинга у ужем центру Фоче

У ужем центру Фоче од четвртка, 14. јула, почиње наплата паркинга на јавним паркиралиштима у двије зоне наплате, саопштено је из предузећа...

У суботу вакцинација против вируса корона без претходног заказивања

У Универзитетској болници Фоча у суботу, 9. јула, биће настављена вакцинација против вируса корона без претходног заказивања. Имунизација ће...

ПУ Фоча: Прије одласка на одмор заштитити имовину

Полицијска управа Фоча позвала је грађане да у сезони годишњих одмора посебну пажњу посвете заштити своје имовине током дужег одсуства, те на...

Миљевина сутра од 9,00 до 15,00 без струје

Подручја Миљевине, Јелеча, Кратина, Оцркавља и Метвина биће без струје сутра од 9,00 до 15,00 часова, најављено је из фочанске Електродистрибуције.

ОО ДЕМОС-а Фоча: Изабрани кандидати за опште изборе

На општим изборима у октобру кандидати Демократског савеза за посланике у Народној скупштини Републике Српске у изборној јединици девет биће Марија Милановић...