Насловна Друштво Утврђено радно вријеме у дане празника

Утврђено радно вријеме у дане празника

4.6 C
Foča

У Републици Српској нерадни дани су Нова година – 1, 2. и 3. јануар, Бадњи дан и Божић – 6. и 7. јануар, Дан Републике Српске – 9. и 10. јануар, те православна Нова година – 14. јануар.

У те дане неће радити републички органи и организације, органи јединица локалне самоуправе јавна предузећа и установе.

За вријеме републичких и вјерских празника у јануару радно вријеме занатско-предузетничких и трговинских објеката у Фочи биће скраћено, док ће угоститељски објекти радити у складу са наредбом Републичког штаба за ванредне ситуације.

Угоститељски објекти и приређивачи игара на срећу у дане празника 1,2. и 7. јануара моћи ће да раде од 6.00 до 2.00 часа наредног дана. Исто радно вријеме биће и у новогодишњој ноћи, те 13. на 14. јануар, када се прославља православна Нова година.

На Бадњи дан, 6. јануара, угоститетљски објекти и приређивачи игара на срећу могу да раде од 6.00 до 18.00 часова.

Привредни субјекти који обављају трговинску, занатску, производну и услужну дјелатност 31. децембра раде од 7.00 до 18.00 часова, а неће радити 1,2,7,9. и 14. јануара. На Бадњи дан раде од 7.00 до 14.00 часова.

У понедјељак, 3. јануара, занатско-предузетнички и трговински објекати раде у редовном радном времену.

Према Одлуци о радном времену, коју је донио начелник општине Фоча, у вријеме празника 1,2,7,9. и 14. јануара, у периоду од 7.00 до 11.00 часова, могу да раде пекаре, цвјећаре и продавнице погребне опреме.

У Одлуци је наведено да бензинске пумпе у јануару раде нон-стоп, док ће за вријеме празника моћи да продају једино нафту и нафтне деривате.

Утврђен је и распоред радног времена апотека, које ће радити од 8.00 до 14.00 часова, односно у приправности од 14.00 до 8.00 часова наредног дана.

Распоред радног времена апотека:

1.јануар – „Икспера фармаси“,

2.јануар – Апотека „Фоча“,

6.јануар – Апотека „Фоча“,

7.јануар – „Црвена апотека“,

9.јануар – „Икспера фармаси“,

14.јануар – „Моја апотека“.

Продавница погребне опреме ЈКП „Комуналац“ радиће скраћено 2,3,6. и 9. јануара, док 1. и 7. јануара, у случају потребе грађани могу да позову дежурног радника на број телефона 065/155-976.

Посљедњи текстови

Бесплатно скијање за дјецу из Фоче на скијалиштима на Јахорини и у Чајничу

Општина Фоча обезбиједила је бесплатан превоз и ски пас у Олимпијском центру „Јахорина“, те на скијалишту „Злодо“ код Чајнича, за дјецу скијаше...

Сутра пливање за Часни крст на Ћехотини и Бистрици

Богојављенско пливање за Часни крст на ријеци Ћехотини у Фочи сутра ће бити први пут организовано код Градског стадиона.

У петак позоришна представа о Милунки Савић

Глумица Весна Станковић извешће на сцени Градског позоришта у Фочи у петак, 21. јануара у 19.00 часова монодраму „Милунка“ београдског театра „Балкан...

Стонотенисери играли у част Драгана Зечевића Зеке

Стонотенски клуб Перућица организовао је у Спортској сали „Партизан“,   осми Меморијални турнир Драган Зечевић Зека, на којем су се стонотенисери такмичили у...

Зимски вашар – манифестација која одушевљава Фочаке свих генерација

Слатке и слане делиције, палачинци, кокице, пецива, бакини колачи и чоколадни сладоледи само су неки од посластица који су се нашли на...