Насловна Друштво Ученици из Фоче и Устиколине "Заједно за љепшу Дрину"

Ученици из Фоче и Устиколине “Заједно за љепшу Дрину”

22.3 C
Foča

У оквиру пројекта „Заједно за љепшу Дрину“, који заједнички спроводе општине Фоча и Фоча – Устиколина, реализоване су креативно – едукативне радионице о значају заштите животне средине.  

Учесници радионица били су ученици основних школа „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“ у Фочи, те ученици Основне школе „Устиколина“ у Устиколини.

Како су навели из општине Фоча, циљ ових активности је промоција правилног односа према природном окружењу, подизање еколошке свијести код ученика и допринос стварању корисних навика правилног одлагања отпада.

Овај програм обухвата још низ активности уређивања лијеве обале Дрине и постављање табли са креативним еко порукама о очувању природе, чиме ће се скренути пажња становништва и указати на глобални проблем загађености природе и потребу бољег и савјеснијег односа према животној средини.

Један од циљева је да подручје око Дрине постане окупљалиште свих љубитеља природе.

Пројекат има примарно еколошки мотив, а не може се заобићи ни његов здравствени и туристички ефекат.

Наведене активности дио су ширег концепта „Подијељене општине“, који Савјет Европе реализује од 2016. године у Босни и Херцеговини.

Његов основни циљ је пружање подршке дијалогу између општина, које су након Дејтонског споразума подијељене ентитетском линијом.

Период реализације овог пројекта је од 1. априла до 30. јула ове године.

Посљедњи текстови

Почео турнир „Самоборска 2022“, на распореду утакмице другог кола

На игралишту Основне школе „Веселин Маслеша“ почео је турнир у малом фудбалу „Самоборска 2022“, који организује омладина тог фочанског насеља.

Кадети “Сутјеске” уживали у Новом Саду

Кадети фочанског Фудбалског клуба „Сутјеска“ уживали су у тродневној посјети вршњацима „Војводине“ у Новом Саду, а то би требало да буде прво...

Драгочава: У недјељу турнир у славу погинулих бораца

На школском игралишту у Драгочави у недјељу, 14. августа, биће одржан Меморијални турнир у малом фудбалу „Драгочава-Брусна 2022“, посвећен погинулим српским борцима...

Трага се за несталим Благојем Гавриловићем

Припадници Цивилне заштите Фоча и Полицијске управе Фоча од недјеље трагају за седамдесетосмогодишњим Благојем Гавриловићем из Бечеја. Како...

Одгођен турнир „Самоборска 2022“

Турнир у малом фудбалу „Самоборска 2022“, који је требао почети синоћ, одгођен је због неповољних временских прилика. Како су...