Насловна Друштво Уједињена Српска: Побољшати путну инфраструктуру и чистоћу града

Уједињена Српска: Побољшати путну инфраструктуру и чистоћу града

10.3 C
Foča

Општински Одбор Уједињене Српске Фоча оцијенио је да је садашње стање путне инфраструктуре и чистоће на подручју општине незадовољавајуће и да се у наредном периоду мора посветити више пажње том питању.

У саопштењу достављеном медијима из ове странке подсјећају да су у протеклих седам до осам мјесеци вршени радови на реконструкцији водовода, наводећи да су као дио владајуће коалиције подржали тај инфраструктурни пројекат.

-Исто тако осјећамо одговорност према грађанима да укажемо на пропусте приликом реконструкције водоводних канала. Сматрамо да је велики пропуст не вратити улице у претходно стање, већ се довести у ситуацију да се на сваком кораку сусрећемо са рупама, блатом и камењем.  Осим овога, само стање путне инфраструктуре треба побољшати посебно у најпрометнијим улицама – Његошевој, Светосавској, Јевреској, Крајишкој, Улици цара Лазара, Улици цара Душана, са акцентом на реконструкцију тротоара, посебно у Улици цара Душана према Средњошколском центру Фоча-саопштено је из Уједињене Српске Фоча.

Упутили су и молбу надлежним за одржавање градске чистоће да побољшају свој рад.    

-Не желимо никога да етикетирамо овом приликом, већ нам је циљ да се на добробит свих грађана нађе начин за побољшање квалитета живота у Фочи.  Подржали смо и подржаћемо сваки капитални пројекат, али не можемо остати слијепи и нијеми за овакве пропусте.  Недопустиво је да се Фоча као образовни и здравствени центар и атрактивна туристичка дестинација нађе у овој ситуацији-истичу из Уједињене Српске.

У саопштењу се додаје да ова странка жели да се Фоча развије у град младости и љепоте, те да се само уједињеним и сложним радом може створити  квалитетнији и бољи живот за све њене становнике.

Последњи текстови

СШЦ Фоча: Расадничарима стипендија од 100 КМ мјесечно

Занимање расадничар након више година враћа се у Средњошколски центар Фоча и то као дефицитарно, па ће ученици који ове године упишу...

Прикупљање потписа против изградње хидроелектрана на фочанским ријекама

Неформална група грађана Фоче „Сачувајмо ријеке Фоче“ организује прикупљање потписа против изградње хидроелектрана на ријеци Бјелави и осталим ријекама на територији општине.

Мјештани: Не дамо Бјелаву и Малу Бјелаву

Почетком априла фочанско предузеће „Србињепутеви“ започело је припремне радове на изградњи мини хидроцентрала Бјелава и Мала Бјелава на истоименој ријеци што је...

ОО СДС Фоча: Изјаве Бегије Смајић вријеђају припаднике српског народа

У саопштењу достављеном медијима ОО СДС-а Фоча наводи се да је на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске чија је тема била...

Осумњичен да је намјерно возилом ударио пјешака

Фочанска полиција ухапсила је мушкарца чији су иницијали М.Н. из Фоче који је возилом задао тешке повреде суграђанину са иницијалима М.Н, саопштено...