Насловна Друштво У акцији добровољног даривања крви 32 припадника ПУ Фоча

У акцији добровољног даривања крви 32 припадника ПУ Фоча

13.9 C
Foča

Добровољној акцији даривања крви поводом Четвртог априла – Дана полиције Републике Српске придружили су се припадници Полицијске управе Фоча. Акцији су се одазвала 32 полицијска службеника из шест општина које су у надлежности Управе.

Полицијски службеник из Рудог Бојан Медовић један је од припадника Полицијске управе Фоча који редовно дарују крв. Драгоцијену течност до сада је даровао 27 пута.

-У добровољњим акцијама, али и мимо акција када се укаже потреба, крв дајем од средњошколских дана. То радим првенствено из хуманих разлога, јер, како се каже, наше мало некоме значи много, а доза крви коју дамо некоме може спасити живот-рекао је Медовић.  

У фочанској Служби за трансфузијску медицину истичу значај хумане акције у вријеме када због пандемије вируса корона мали број људи може да дарује крв.

-Тренутно имамо задовољавајуће залихе крви. Нема неких одређених крвних група које нам недостају и добро ће нам доћи све крвне групе. Задовољни смо овом акцијом која ће повећати залихе крви-рекла је трансфузиолог Маја Кујунџић.

Портпарол Полицијске управе Фоча Свјетлана Говедарица каже да акцијом даривања крви полицијски службеници истичу хумани аспект полицијске професије, дарујући крв онима којима је она најпотребнија.

-Велики број припадника Управе сваки пут се одазове добровољној акцији даривања крви. Међу добровољним даваоцима крви су и млади полицијски службеници који су се одазвали тродневној акцији у Фочи-рекла је Говедарица.

Акција добровољног даривања крви припадника Полицијске управе Фоча биће настављена сутра.

Посљедњи текстови

Света тајна јелеосвећења у Светосавском храму

Света тајна јелесовећења служиће се сутра у Храму Светог Саве у Фочи од 17.00 часова, најављено је из Црквене општине Фоча.

Бошњаци: У Фочи не осјећамо никакав вид угрожености

Грађани Фоче бошњачке националности из више мјесних заједница данас су одржали састанак са начелником и предсједником Скупштине ове општине Миланом Вукадиновићем и...

Лоша инфраструктура кочи развој дрвопрераде

Дрвопрерађивачки погони, који послују у оквиру Индустријске зоне Брод на Дрини, годинама се суочавају са лошим снабдијевањем водом и струјом и другим...

Регионални избори у Синдикату управе

У оквиру редовних изборних активности, јуче је у Фочи одржана сједница Регионалног одбора Синдиката управе РС за регију Фоча/Вишеград, којом је предсједавао...

Сјећање на погинуле у Кратинама и Козјој Луци

Борачка организација Фоча у петак, 23. априла, обиљежиће 28 година од погибије 11 бораца Миљевинског батаљона Војске Републике Српске у Кратинама код...