Насловна Хроника У Доњем Будњу изгорјела викендица

У Доњем Будњу изгорјела викендица

13.9 C
Foča

У селу Доњи Будањ, у фочанској мјесној заједници Миљевина, у шумском пожару који се проширио на имање чији је власник лице са инцијалима С.С, изгорјели су његова викендица и шупа, саопштено је из Полицијске управе Фоча.

Припадници ове управе заједно са припадницима Територијалне ватрогасне јединице из Фоче локализовали су пожар јуче око 17,30 часова.

Обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње, а  увиђај су обавили полицијски службеници Полицијске управе Фоча и инспектор за експлозивне материје и послове заштите од пожара.

Приликом увиђаја, констатовано је  да је пожар изазван људским фактором.

Рад на расветљавању и документовању овог догађаја је у току, а након комплетирања предмета надлежном тужилаштву биће достављен одговарајући извјештај.

Полицијска управа Фоча апеловала је да грађани, приликом паљења ватре на отвореном, обрате пажњу на околину, да узму у обзир временске прилике и све друге околности које могу утицати на ширење ватре, као и да ватру не остављају без надзора.

Лица која не предузму мјере предострожности приликом паљења ватре, те изазову материјалну штету, полиција ће санкционисати у складу са важећим законским прописима.

У случају неконтролисаног ширења ватре или уочавања пожара, потребно је да грађани одмах обавијесте надлежну ватрогасну јединицу на дежурни број 123 или надлежну полицијску станицу на дежурни број  122, наведено је у саоштењу Полицијске управе Фоча.

Посљедњи текстови

Света тајна јелеосвећења у Светосавском храму

Света тајна јелесовећења служиће се сутра у Храму Светог Саве у Фочи од 17.00 часова, најављено је из Црквене општине Фоча.

Бошњаци: У Фочи не осјећамо никакав вид угрожености

Грађани Фоче бошњачке националности из више мјесних заједница данас су одржали састанак са начелником и предсједником Скупштине ове општине Миланом Вукадиновићем и...

Лоша инфраструктура кочи развој дрвопрераде

Дрвопрерађивачки погони, који послују у оквиру Индустријске зоне Брод на Дрини, годинама се суочавају са лошим снабдијевањем водом и струјом и другим...

Регионални избори у Синдикату управе

У оквиру редовних изборних активности, јуче је у Фочи одржана сједница Регионалног одбора Синдиката управе РС за регију Фоча/Вишеград, којом је предсједавао...

Сјећање на погинуле у Кратинама и Козјој Луци

Борачка организација Фоча у петак, 23. априла, обиљежиће 28 година од погибије 11 бораца Миљевинског батаљона Војске Републике Српске у Кратинама код...