Насловна Култура У недјељу изложба умјетничких радова Елизабет Хјуз Јовановић

У недјељу изложба умјетничких радова Елизабет Хјуз Јовановић

-2 C
Foča

У галерији Музеја Старе Херцеговине у недјељу, 23. августа,  у 19.00 часова биће отворена изложба умјетничких радова Елизабет Хјуз Јовановић под називом „Трансформација“.

Ауторка се умјетношћу професионално бави осам година и до сада је излагала у Њујорку, Денверу, Чикагу, Пенсилванији, Пожеги, Палама и Фочи.

У већини радова користи дводимезионалне технике, као што су сликање, штампање и цртање на папиру или дрвету. Стилски, инспирације црпи из народне умјетности, док јој упроштени облици и геометријске шаре најбоље помажу у артикулацији композиције.

Тематски, радови садрже суреалистичке компоненте. Иако је сваки од радова о нечем стварном, они се ипак фокусирају на ментална стања и емотивне стварности умјесто на физичку природу, и зато се појављују више као суреалистички него реалистички.

Дјела су лична и настала као резултат искустава ауторке. Слике и цртежи  фокусирају се на разне прелазне периоде кроз које је прошла у неколико протеклих година, од којих сваки доноси са собом контрадикторна, компликована и тешка емотивна стања. Радови представљају визуелне представе речених стања ума, наводе организатори.

Посљедњи текстови

СО Фоча: Нацрт буџета од 11.850.000 КМ упућен у јавну расправу

Одборници Скупштине општине Фоча усвојили су нацрт буџета за ову годину у износу од 11.850.000 КМ и упутили га у јавну расправу,...

Одиграна представа „Идентитлук“

Представа „Идентитлук“ у режији Тање Милетић Оручевић одиграна је у Градском позоришту Фоча. Представа је ауторски пројекат Студија за изведбене умјетности, Народног...

Нацрт буџета Фоче пред одборницима

Одборници Скупштине Фоча разматраће нацрт буџета општине за 2021. годину у износу од 11.850.000 КМ на сједници која је заказана за сутра.

Расписан јавни позив за додјелу признања општине Фоча

Скупштина општине Фоча расписала је јавни позив за достављање приједлога за додјелу награда и признања ове локалне заједнице поводом 9. маја -...

Спортска година у знаку короне и тениса, награде за Фундупа и ТК “Фоча”

Тенисер Срђан Фундуп и Тениски клуб „Фоча“, чији је Фундуп члан, проглашени су за најбољег фочанског спортисту и најбољи спортски колектив у...