Насловна Друштво У Самоборској почела реконструкција игралишта за дјецу

У Самоборској почела реконструкција игралишта за дјецу

22.4 C
Foča

У фочанском насељу Самоборска почела је реконструкција дјечијег игралишта. Вриједност радова је 4.000 КМ, а заједнички их финансирају Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и Општина Фоча. Покренута је и кампања за прикупљање додатних средстава која би омогућила више садржаја у једном од највећих дјечијих игралишта у Фочи.

Ријеч је о реализацији пројекта „Унапређење услова за одгој дјеце кроз реконструкцију дјечијег игралишта” за који је Омладински покрет Фоча од Министарства породице, омладине и спорта Српске крајем прошле године добио 2.000 КМ.

Истим износом помогла је и Општина Фоча, док је предузеће „Извор“ уступило неопходну механизацију.

-Планирамо постојеће дотрајале парковске клупе да замијенимо новим које би имале наслоне за леђа. Реновираћемо љуљашке, клацкалице, тобогане и израдити нови мобилијар, такозвани тунел за игру малишана-рекао је предсједник Омладинског покрета Младен Мандић.

У Омладинском покрету кажу да им је жеља да дјеци омогуће и додатне садржаје за игру који нису предвиђени пројектом, како би једно од највећих фочанских игралишта засијало у пуном сјају.

Истичу да им је за то потребна помоћ суграђана, па су позвали привреднике и грађане Фоче да помогну уплатом новца на рачун Омладинског покрета у Новој банци, број 555-010-00562075-36, са назнаком „за реконструкцију игралишта“.

У току је израда парковских клупа, након чега ће услиједити набавка и постављање предвиђеног мобилијара.

Посљедњи текстови

Почиње наплата паркинга у ужем центру Фоче

У ужем центру Фоче од четвртка, 14. јула, почиње наплата паркинга на јавним паркиралиштима у двије зоне наплате, саопштено је из предузећа...

У суботу вакцинација против вируса корона без претходног заказивања

У Универзитетској болници Фоча у суботу, 9. јула, биће настављена вакцинација против вируса корона без претходног заказивања. Имунизација ће...

ПУ Фоча: Прије одласка на одмор заштитити имовину

Полицијска управа Фоча позвала је грађане да у сезони годишњих одмора посебну пажњу посвете заштити своје имовине током дужег одсуства, те на...

Миљевина сутра од 9,00 до 15,00 без струје

Подручја Миљевине, Јелеча, Кратина, Оцркавља и Метвина биће без струје сутра од 9,00 до 15,00 часова, најављено је из фочанске Електродистрибуције.

ОО ДЕМОС-а Фоча: Изабрани кандидати за опште изборе

На општим изборима у октобру кандидати Демократског савеза за посланике у Народној скупштини Републике Српске у изборној јединици девет биће Марија Милановић...