Насловна Друштво У Српској 27 новозаражених вирусом корона

У Српској 27 новозаражених вирусом корона

12 C
Foča

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске и Универзитетском клиничком центру Републике Српске, извршено је тестирање 549 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код још 27 особа у Републици Српској, потврђено је из МИнистарства здравља И социјалне заштите.

Ријеч је о девет мушкараца и 18 жена. Двије особе мушког пола су млађе животне доби, четири средње и три старије животне доби. Пет особа женског пола је млађе животне доби, седам средње и шест старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта девет особа је из Бањалуке, седам из Мркоњић Града, по двије из Козарске Дубице и Приједора, и по једна особа је из Добоја, Прњавора, Дервенте, Котор Вароши, Лакташа, Модриче и Теслића.

Укупно 15 особа је навело контакт са позитивним лицима, док остали нису могли да наведу јасну епидемиолошку везу.

У оквиру активног надзора, у протекла 24 часа, тестирано је још 77 здравствених радник из Бањалуке, Приједора, Брода, Котор Вароши, Градишке, Источног Сарајева, Теслића, Власенице, Бијељине, Шамца, Модриче, Добоја, Петрова и Фоче а позитиван тест на нови вирус корона потврђен је код једног здравственог радника из Бањалуке, једног из Лакташа и једног здравственог радника из Приједора.

У Универзитетској болници у Фочи збринута су четири пацијента код којих је потврђено присуство вируса корона, саопштили су из Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске. 

До сада је у Републици Српској потврђено 1.244 случајева вируса корона, а опоравило се 559 особа, а преминуло је укупно 88 особа, које су имале позитиван тест на вирус корона, навели су из Министарства.

У Републици Српској до сада је на нови вирус корона извршено укупно 20.823 тестирања.

Последњи текстови

Почела реконструкција Светосавске улице

Предузеће „Србињепутеви“ почело је прву фазу реконструкције Светосавске улице у Фочи која подразумијева замјену ивичњака и асфалтирање коловоза у дужини од 210...

Нови пројекат- Реконструкција водоводне мреже у Миљевини

Општина Фоча је обезбиједила нови пројекат реконструкције водоводне мреже у Миљевини , који је саставни дио друге фазе реконструкције водовода.Међународни експертски тим...

Фоча и Плужине ће заједно унаприједити систем заштите и спасавања

Спасилачке службе Фоче и Плужина заједно ће унаприједити систем заштите и спасавања у пограничном појасу, истакнуто је на другом координационом састанку за...

Општина помаже пчеларима

Удружење пчелара „Полен“ Општина Фоча помоћи ће са 6.000 КМ, саопштено је из локалне управе. Пчеларима је ова година...

Исплаћене по двије стипендије студентима

Фочанским студентима данас су исплаћене по двије стипендије из буџета општине. -Због пандемије вируса корона дошло је до благог...