Насловна Друштво У Српској 27 новозаражених вирусом корона

У Српској 27 новозаражених вирусом корона

10.3 C
Foča

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске и Универзитетском клиничком центру Републике Српске, извршено је тестирање 549 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код још 27 особа у Републици Српској, потврђено је из МИнистарства здравља И социјалне заштите.

Ријеч је о девет мушкараца и 18 жена. Двије особе мушког пола су млађе животне доби, четири средње и три старије животне доби. Пет особа женског пола је млађе животне доби, седам средње и шест старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта девет особа је из Бањалуке, седам из Мркоњић Града, по двије из Козарске Дубице и Приједора, и по једна особа је из Добоја, Прњавора, Дервенте, Котор Вароши, Лакташа, Модриче и Теслића.

Укупно 15 особа је навело контакт са позитивним лицима, док остали нису могли да наведу јасну епидемиолошку везу.

У оквиру активног надзора, у протекла 24 часа, тестирано је још 77 здравствених радник из Бањалуке, Приједора, Брода, Котор Вароши, Градишке, Источног Сарајева, Теслића, Власенице, Бијељине, Шамца, Модриче, Добоја, Петрова и Фоче а позитиван тест на нови вирус корона потврђен је код једног здравственог радника из Бањалуке, једног из Лакташа и једног здравственог радника из Приједора.

У Универзитетској болници у Фочи збринута су четири пацијента код којих је потврђено присуство вируса корона, саопштили су из Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске. 

До сада је у Републици Српској потврђено 1.244 случајева вируса корона, а опоравило се 559 особа, а преминуло је укупно 88 особа, које су имале позитиван тест на вирус корона, навели су из Министарства.

У Републици Српској до сада је на нови вирус корона извршено укупно 20.823 тестирања.

Последњи текстови

СШЦ Фоча: Расадничарима стипендија од 100 КМ мјесечно

Занимање расадничар након више година враћа се у Средњошколски центар Фоча и то као дефицитарно, па ће ученици који ове године упишу...

Прикупљање потписа против изградње хидроелектрана на фочанским ријекама

Неформална група грађана Фоче „Сачувајмо ријеке Фоче“ организује прикупљање потписа против изградње хидроелектрана на ријеци Бјелави и осталим ријекама на територији општине.

Мјештани: Не дамо Бјелаву и Малу Бјелаву

Почетком априла фочанско предузеће „Србињепутеви“ започело је припремне радове на изградњи мини хидроцентрала Бјелава и Мала Бјелава на истоименој ријеци што је...

ОО СДС Фоча: Изјаве Бегије Смајић вријеђају припаднике српског народа

У саопштењу достављеном медијима ОО СДС-а Фоча наводи се да је на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске чија је тема била...

Осумњичен да је намјерно возилом ударио пјешака

Фочанска полиција ухапсила је мушкарца чији су иницијали М.Н. из Фоче који је возилом задао тешке повреде суграђанину са иницијалима М.Н, саопштено...