Насловна Друштво У суботу планинска трка на подручјима „Сутјеске” и „Пиве”

У суботу планинска трка на подручјима „Сутјеске” и „Пиве”

15.8 C
Foča

На подручјима Националног парка „Сутјеска” и Парка природе „Пива”, у суботу 1.августа, одржаће се Прва међународна планинска трка, у оквиру пројекта „Туризам, Адреналин и Рафтинг Авантура (Т.А.Р.А.)”, који заједно спроводе општине Фоча и Плужине.

Трка под називом „Парк природе Пива – Национални парк Сутјеска трејл” одржаће се у оквиру првог издања Трекинг лиге 2020, и имаће двије категорије, ударну „маратон“ у дужини од 42км и пролетерску „челенџер“ у дужини од 25 км.

Старт за ударну категорију је Чемерно, док је старт за пролетерску кањон Сухе. Трка ће се одржати од 08.00 до 09.30 часова, а локација циља и проглашење побједника ће бити код централног споменика на Тјентишту, саопштили су организатори.

Због панедмије вируса корона трка ће бити организована уз поштовање свих прописаних мјера, а организатори ће се побринути да се испоштује препорука о дозвољеном броју окупљених учесника на отвореном.

Пројекат „Туризам, Адреналин и Рафтинг Авантура (Т.А.Р.А.)” финансира Европска унија у оквиру Програма прекограничне сарадње Босна и Херцеговина – Црна Гора у износу од 499.654 евра.

Пројекат заједнички спроводе Општине Плужине (Црна Гора) и Фоча (БиХ), у сарадњи са Парком Природе Пива и Туристичком организацијом Општине Фоча, са циљем развоја и промовисања прекограничног подручја двије општине као јединствене туристичке дестинације за активни туризам.

Реализација пројекта је почела 1. децембра 2019. и трајаће двије године, до краја новембра 2021. године. Пројектом је за наредну годину планирано одржавање још једне међународне планинске трке.

Последњи текстови

Полиција расвијетлила крађу у Католичкој кући

Полиција је лишила слободе лица чији су иницијали Д.Г. и М.Г. из Фоче,  због постојања основа сумње да су починили  кривично дјело...

Одржан протест против градње малих ХЕ на Бјелави

У Буковици код Фоче данас је одржан протест Удружења грађана „Бјелава“ против градње малих хидроелектрана на ријекама Бјелава, Мала и Велика Бјелава.

Сутјеска циља опстанак у лиги

Након прошле сезоне проведене у Другој лиги Републике Српске, фудбалери Сутјеске за викенд почињу такмичење у друштву 16 најјачих тимова Српске. Шансу...

Благо побољшање епидемиолошке ситуације у Фочи

Епидемиолошка ситуација у Фочи у благом је побољшању, али су мјере превенције и даље обавезне, истакнуто је на сједници Општинског штаба за...

Возећи уназад повриједио жену

Фочанка чији су иницијали П.С. повријеђена је у дворишту породичне куће у Поповом Мосту, када ју је ударио аутомобил марке „голф три“,...