Насловна Друштво У току акција чишћења обала ријеке Ћехотине

У току акција чишћења обала ријеке Ћехотине

13.9 C
Foča

У Фочи је у току еколошка акција чишћења и уређења обала ријеке Чехотине у којој учествују чланови Удружења грађана „Бјелава“ и Општински радни вод. План је да се уклони отпад са обала у центру, а затим и у осталим дијеловима општине.

Из Удружења „Бјелава“ упозоравају да се на обалама Ћехотине налазе велике количине смећа и да је важно да се што више грађана одазове акцији.

-Наш мали труд може доста да унаприједи изглед Фоче, нарочито ријеке Ћехотине у чијој су близини шеталишта, школе и вртић. Није циљ да само једном уклонимо отпад, већ и да подигнемо еколошку свијест код грађана. Ако се то не деси и ако грађани не престану да бацају смеће на обале, оно ће се поново појавити у центру-рекао је предсједник Удружења Јован Дракул.

Подршку фочанским еколозима пружила је и локална управа, која је уз уступање радног вода организовала и прање улица у приградским насељима.

-Прање улица смо почели од мјесних заједница Миљевина и Брод на Дрини, а у сарадњи са УГ „Бјелава“ кренули смо у акцију чишћења обала ријеке Ћехотине. На овај начин можемо да подигнемо еколошку свијест суграђана и да утичемо да Фоча изгледа љепше и боље-рекао је начелник општине Фоча Милан Вукадиновић.

Најављена је шира акција чишћења свих дијелова општине и уређења зелених површина.

-Сигурно нећемо стати са овим активностима и радићемо на ургентном рјешавању свих проблема. Комунално предузеће „Комуналац“ спроводи своје редовне активности, а ширу акцију шишћења Фоче ћемо направити у наредном периоду. Не само на подручју центра, већ и у осталим градским и приградским насељима-рекао је Вукадиновић.

Акција чишћења обала Ћехотине биће настављена и наредних дана, а до сада је уређена лијева обала од ушћа Ћехотине у Дрину до ОШ „Свети Сава“. Учесници су позвали грађане да им се придруже и својим ангажовањем допринесу љепшем изгледу Фоче.

Посљедњи текстови

Света тајна јелеосвећења у Светосавском храму

Света тајна јелесовећења служиће се сутра у Храму Светог Саве у Фочи од 17.00 часова, најављено је из Црквене општине Фоча.

Бошњаци: У Фочи не осјећамо никакав вид угрожености

Грађани Фоче бошњачке националности из више мјесних заједница данас су одржали састанак са начелником и предсједником Скупштине ове општине Миланом Вукадиновићем и...

Лоша инфраструктура кочи развој дрвопрераде

Дрвопрерађивачки погони, који послују у оквиру Индустријске зоне Брод на Дрини, годинама се суочавају са лошим снабдијевањем водом и струјом и другим...

Регионални избори у Синдикату управе

У оквиру редовних изборних активности, јуче је у Фочи одржана сједница Регионалног одбора Синдиката управе РС за регију Фоча/Вишеград, којом је предсједавао...

Сјећање на погинуле у Кратинама и Козјој Луци

Борачка организација Фоча у петак, 23. априла, обиљежиће 28 година од погибије 11 бораца Миљевинског батаљона Војске Републике Српске у Кратинама код...