Насловна Хроника У току истрага након заплијене оружја, нема разлога за узнемиреност

У току истрага након заплијене оружја, нема разлога за узнемиреност

4.6 C
Foča

Након недавне заплијене веће количине оружја у Новом Горажду, из Полицијске управе Фоча поручују да нема разлога за узнемиреност грађана.

Полиција је 24. септембра у претресу кућа које користе браћа Џ.Ћ. и И.Ћ. пронашла и одузела 12 пушака, три пиштоља, бомбу, пет оптичких нишана, пет војничких ножева, 1.500 метака разних калибара, двије цијеви за пушку, један метал детектор, једну службену палицу, 812 комада каписла, тромблонски наставак за аутоматску пушку, три комада ловачке оптике и шест оружних листова.

Како је пренијела РТРС, оружје је пронађено код Џевада и Ифета Ћосовића, а под истрагом је и њихов брат Ахмет.

Наводећи иницијале осумњичених, у Полицијској управи Фоча је речено да нема разлога за узнемиреност грађана, јер је ријеч о члановима ловачког удружења, који посједују дозволе за ловачко оружје и који раније нису чинили кривична дјела или прекршаје.

Припадници Полицијске управе Фоча, у сарадњи са Управом за борбу  против тероризма и екстремизма  Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Полицијском управом Источно Сарајево, извршили су претрес на основу  оперативних сазнања, а уз сагласност поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево, Подручне канцеларије Вишеград, и по наредби Основног суда Вишеград.

Претрес је потврдио сумње да ова лица, изузев ловачког, посједују и оружје чије држање није дозвољено грађанима, између осталог војничку полуаутоматску пушку „паповку“ и преправљену „танџару“, односно војничку пушку м48, те бомбу.

Полицијска управа Фоча, под надзором Окружног јавног тужилаштва  Источно Сарајево, предузима даље истражне  мјере и радње у циљу документовања кривичног дјела недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Посљедњи текстови

Бесплатно скијање за дјецу из Фоче на скијалиштима на Јахорини и у Чајничу

Општина Фоча обезбиједила је бесплатан превоз и ски пас у Олимпијском центру „Јахорина“, те на скијалишту „Злодо“ код Чајнича, за дјецу скијаше...

Сутра пливање за Часни крст на Ћехотини и Бистрици

Богојављенско пливање за Часни крст на ријеци Ћехотини у Фочи сутра ће бити први пут организовано код Градског стадиона.

У петак позоришна представа о Милунки Савић

Глумица Весна Станковић извешће на сцени Градског позоришта у Фочи у петак, 21. јануара у 19.00 часова монодраму „Милунка“ београдског театра „Балкан...

Стонотенисери играли у част Драгана Зечевића Зеке

Стонотенски клуб Перућица организовао је у Спортској сали „Партизан“,   осми Меморијални турнир Драган Зечевић Зека, на којем су се стонотенисери такмичили у...

Зимски вашар – манифестација која одушевљава Фочаке свих генерација

Слатке и слане делиције, палачинци, кокице, пецива, бакини колачи и чоколадни сладоледи само су неки од посластица који су се нашли на...