Насловна Хроника У току криминалистичка обрада ухапшених у акцији „Сутјеска“

У току криминалистичка обрада ухапшених у акцији „Сутјеска“

20.9 C
Foča

Начелник ПУ Фоча Велимир Костовић изјавио је да је у току криминалистичка обрада шест лица који су ноћас, сат иза поноћи, лишени слободе у селу Шадићи код Тјентишта, а код којих је пронађено око 35 килограма опојне дроге марихуана.

„Шесторка“ је ухапшена због основа сумње да су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога, у акцији кодног назива „Сутјеска“ коју су спровели полицијски службеници ПУ Фоча.

-Приликом претреса осумњичених лица пронађене су четири торбе у којима се, према оперативним подацима, налази опојна дрога марихуана у количини од око 35 килограма. Тренутно се над осумњиченим лицима у службеним просторијама ПУ Фоча спроводи криминалистичка обрада, а све под надзором Окружног тужилаштва Требиње. Након тога лица ће бити предата у надлежност тужилаштва-рекао је Костовић.

Захваљујући раније добро прикупљеним оперативним подацима припадници ПУ Фоча успјешно су реализовали акцију „Сутјеска“.

-Акција се односи, према претходно прикупљеним оперативним подацима, на безбједносно интересантна лица која се баве   кривичним дјелом неовлаштена производња и промет опојних дрога-рекао је Костовић у изјави новинарима.

Од шест ухапшених, двојица имају држављанство Републике Србије, док су четири лица држављани БиХ, а сви су настањени у Сарајеву.

Радио Фоча незванично сазнаје да су ухапшени Менсудин Хаџић (37), Самир Ћатић (29), Елведин Мулаосмановић (42), Нихад Бјелак (28), држављани БиХ настањени у Сарајеву, те Бедрудин Мемић (28) и Омер Мемић (21) држављани Републике Србије, такође настањени у Сарајеву.

Рад на расвјетљавању и документовању кривичног дјела неовлаштена производња и  промет опојних дрога се наставља.

Последњи текстови

Полиција расвијетлила крађу у Католичкој кући

Полиција је лишила слободе лица чији су иницијали Д.Г. и М.Г. из Фоче,  због постојања основа сумње да су починили  кривично дјело...

Одржан протест против градње малих ХЕ на Бјелави

У Буковици код Фоче данас је одржан протест Удружења грађана „Бјелава“ против градње малих хидроелектрана на ријекама Бјелава, Мала и Велика Бјелава.

Сутјеска циља опстанак у лиги

Након прошле сезоне проведене у Другој лиги Републике Српске, фудбалери Сутјеске за викенд почињу такмичење у друштву 16 најјачих тимова Српске. Шансу...

Благо побољшање епидемиолошке ситуације у Фочи

Епидемиолошка ситуација у Фочи у благом је побољшању, али су мјере превенције и даље обавезне, истакнуто је на сједници Општинског штаба за...

Возећи уназад повриједио жену

Фочанка чији су иницијали П.С. повријеђена је у дворишту породичне куће у Поповом Мосту, када ју је ударио аутомобил марке „голф три“,...