Насловна Друштво У току обнова водовода у Миљевини- радови у Старој колонији

У току обнова водовода у Миљевини- радови у Старој колонији

19.5 C
Foča

Фочанско Предузеће за водовод и канализацију „Извор“ почело је уградњу кућних прикључака на нови секундарни водовод у Миљевини, чија је изградња у току.

Обнова секундарне мреже у Миљевини у дужини од четири километра почела је крајем јула, а рок је 12 мјесеци.

Радови, чија је вриједност 512 хиљада КМ без ПДВ-а, финансирају се из грантовских средстава Европске инвестиционе банке у оквиру пројекта Владе Српске „Водоводна и канализациона инфраструктура у Републици Српској“.

Посао је повјерен бијељинском предузећу „Инстел“, а задатак „Извора“, који газдује водоводом, је уградња нових и реконструкција старих кућних прикључака.

Директор овог предузећа Миомир Бојат каже да се тренутно кућни прикључци уграђују у Старој колонији, дијелу Миљевине који је имао дотрајалу мрежу и велике губитке.

„При крају смо да завршимо тај дио и онда улазимо у само насеље, да радимо даљу реконструкцију и нове прикључке. Стара мрежа ће бити укинута, а нова мрежа ће функцинисати надамо се до краја јула идуће године“, наводи Бојат.

Он је истакао да је Миљевина годинама имала велике проблеме са водоснабдијевањем због великих губитака воде на мрежи.

„Ми допремамо око 10 литара воде у секунди у најсушнијем периоду на резервоар у Ратајима, а губици су били око седам литара у секунди.  Миљевини је отприлике потребно три литра у секунди, а губици су били седам литара и зато смо ушли у реконструкцију“, рекао је Бојат.

Он је додао да је ово предузеће раније уградило одређени број кућних прикључака, а да је овим пројектом планирана уградња 120 нових, те да ће се урадити и више уколико се укаже потреба.

Примарни водовод у Миљевини је у добром стању, оцјењују  у предузећу „Извор“ и подсјећају да су отклонили веће кварове, док је реконструкција изворишта Крупица, са којег се ово насеље снабдијева водом, урађена прије двије године.

Посљедњи текстови

Требињка и Невесињац шампиони „Уличне трке кроз Фочу“

Сара Томић из Атлетског клуба „Требиње“ и Невесињац Урош Гутић који наступа за бањалучки Атлетски клуб „Борац“ побједници су „Уличне трке кроз...

Предавање ПУ Фоча у средњој школи

У Средњошколском центру одржано је предавање за ученике трећих разреда, које је организовала Полицијска управа Фоча на тему опасности посједовања и коришћења...

Млади музичари представили раскошан таленат фочанској публици

Ученици Основне музичке школе Фоча одржали су годишњи концерт и представили резултате рада у протеклих годину дана. У Градском позоришту наступило је...

Наставља се градња излетишта у Закмуру- трећа радна акција

Мјештани села Закмур и Oдбор за изградњу излетишта Бешће раван организују сутра трећу радну акцију за изградњу излетишта. Циљ...

Аутомобили, семафори, роботи, космонаути… Након двије године одржан маскенбал

Фочански Дјечији вртић “Чика Јова Змај” организовао је, након двије године паузе, традиционални дјечији маскенбал у којем је учествовало више од 300...