Насловна Друштво У току уређење локалних путева

У току уређење локалних путева

3.9 C
Foča

У Фочи је у току санација локалних и некатегорисаних путева, као и реконструкција градских улица у оквиру праве фазе Програма уређења градског грађевинског земљишта. Поред уређења локалних путева, асфалтираће се дијелови Светосавске и Улице цара Лазара, док ће у Његошевој улици бити санирани тротоари. Упоредо, изводе се радови на изградњи обилазнице код Универзитетске болнице Фоча са 50 паркинг-мјеста, чиме ће се олакшати прилаз новој поликлиници и обезбиједити паркирање возила.

Ради лакше и брже реализације, локална управа опредијелила се да Програм уређења градског грађевинског земљишта за ову годину подијели у двије фазе и више лотова. Прва фаза подразумијева санацију локалних и некатегорисаних путева и асфалтирање и реконструкцију градских улица, појашњава начелник урбанизма Менсуд Јахић.

-У току је санација путева у мјесним заједницама Челебићи, Заваит, Драгочава, Годијено, док су завршене активности у Мештревцу. У лоту два имамо Попов Мост, Кута, Козја Лука, Рјечица, Миљевина, Брод на Дрини, уговори су потписани и извођачи су на терену. У првој фази слиједи и асфалтирање градских улица, такође подијељено по лотовима. У лоту један су Светосавска и Његошева улица, у току је потписивање уговора, док је у лоту два предвиђено асфалтирање Улице цара Лазара и саобраћајнице у Миљевини. У Миљевини се ради дионица Ратаји-МЗ Миљевина. У овој фази је у току и санација ударних рупа, извођач је изабран, а тренутно се ради дионица Болница-Јошаница-навео је Јахић.

Санација локалних и некатегорисаних путева и асфалтирање дијела градских улица наставиће се и у другој фази Програма уређења градског грађевинског земљишта. У току је тендерска процедура за ову фазу. По окончању процедуре, те потписивања уговора са извођачима радова, кренуће се у реализацију, појаснили су у Одјељењу.

Навели су да ова фаза, између осталог, подразумијева санирање Крагујевачке и Гетеове улице, затим дијела улице у МЗ Душаново, дионице Јошаница-Цвилин, Цапе-Ријека, Саш-Борови, Младог Гаја и Пољица, те асфалтирање дијела Улице Меше Селимовића са паркинг простором и простора испред једне од стамбених зграда у Светосавској улици.

Начелник Одјељења Менсуд Јахић напомиње да је у Фочи у току и санација саобраћајница оштећених током реконструкције градске водоводне мреже због којих ће долазити до повремених обустава саобраћаја.

-У питању је санација Улице Петра Кочића укупне дужине око 390 метара и ширине четири метра. Радови се изводе данас. Затим, ту је и санација Крајишке улице, 112 метара дужине и три метра ширине, која је завршена и пресвучена асфалтом. Јуче смо завршили санацију Дринске улице дужине 90 метара и ширине три метра, а слиједи још активности у ужем градском језгру-појаснио је Јахић.

Јахић је нагласио да је у току и изградња обилазнице код Универзитетске болнице у Фочи. Овај пројекат подразумијева изградњу саобраћајнице дужине око 500 метара, са двије коловзне траке, пјешачком стазом и паркинг простором  са око 50 мјеста. Вриједност радова је око 400.000 марака, који су обезбијеђени из буџета општине.

Надлежни су појаснили да је због пандемије вируса корона и смањеног буџетског прихода, дошло до кашњења у реализацији радова планираних за ову годину. Надају се да ће ситуација у наредном периоду бити боља, а планирани посао што прије завршен.

Посљедњи текстови

Одбојкаши наставили са поразима, суспендован шампионат за кошаркаше

Након зимске паузе овог викенда настављена је одбојкашка Премијер лига БиХ. На отварању другог дијела такмичења, одбојкаше Маглића...

Митрополит Хризостом и епископ Јоаникије богослуже у храму на Велечеву

Митрополит дабробосански Хризостом и епископ будимљанско-никшићки и администратор Митрополије црногорско-приморске Јоаникије служиће сутра свету архијерејску литургију у Храму Светог Василија Острошког и...

Цивилна заштита: Опрез због могућег раста водотокова

Служба цивилне заштите у Фочи упозорила је становништво у приобаљу ријека да буде на опрезу и спремно да склони материјална добра јер...

Сутра пружање бесплатне правне помоћи

Центар за пружање бесплатне правне помоћи из Требиња, пружаће сутра бесплатну правну помоћ грађанима са подручја Основног суда у Фочи, у просторијама...

На првом пливању за Часни крст у Миљевини учествовало 40 одважних пливача

На првом богојављенском пливању за Часни крст на подручју општине Фоча, на ријеци Бистрици у Миљевини, учествовало је 40 пливача, међу њима...