Насловна Друштво У "Уличној трци кроз Фочу" очекује се учешће више шампиона БиХ

У “Уличној трци кроз Фочу” очекује се учешће више шампиона БиХ

25.3 C
Foča

На ноћним уличним тркама у Фочи, које су од ове године уврштене у календар Атлeтског савеза БиХ, у главној трци очекује се учешће више атлетских репрезентативаца и шампиона БиХ, док је и за учешће у тркама млађих узраста велико интересовање атлетичара из шире регије, од Требиња до Сарајева.

 „Улична трка кроз Фочу“, што је од ове године званичан назив ове традиционалне манифестације, одржаће се у петак, 20. маја.

Биће организовано 16 трка, од предшколаца, преко основаца и средњошколаца до сениора.

Прва трка почеће у 18.00 часова, а главна у 19,10.

Сениори ће трчати 3.000 метара централним градским улицама и преко два дринска моста, а циљ је испред Центра за културу и информисање у Његошевој улици.

Организатор „Уличне трке кроз Фочу“ је Атлетски клуб „Сутјеска“, чији предсједник Жарко Тодовић истиче да је ова манифестација до сада имала углавном локални карактер, а да је уврштавањем у календар Атлетског савеза БиХ подигнута на већи ниво.

„Имамо најаву озбиљих атлетичара да ће доћи у наш град да уживају у трци на 3.000 метара. Могу да поменем Уроша Гутића, актуелног шампиона БиХ на 5.000 метара, Емира Хастора, који је актуелни шампион у маратону и полумаратону, као и репрезентативца Заима Шумана. Нама је значајно да постоји таква трка у Фочи, имају градови са тркама од 10.000 и 5.000, а ми ћемо имати своју тројку“, каже Тодовић.

Он је додао да ће у тркама млађих узраста, осим фочанских основаца и средњошколаца, учествовати и млади алтетичари из Требиња, Гацка, Рогатице, Горажда, Сарајева и других градова из окружења.

„Дионице су мало дуже у односу на раније године, озбиљније. Краће стазе могу да се трче на свјежину, а за дуже стазе мора да се редовно тренира , да се буде у форми. Фочански такмичари се добро припремају, вриједно тренирају и сигурно да имају своје амбиције“, наводи Тодовић.

Побједници сениорских трка биће награђени са по 200 КМ. Награда за друго мјесто је 150, за треће 100, а за четврто и пето по 50 марака.

Припремљене су и награде изненађења за најбољег Фочака и Фочанку.

Покровитељ „Уличне трке кроз Фочу“ је локална управа, а подршку је пружио и велики број спонзора.

Посљедњи текстови

СНСД Фоча: Три кандидата за посланике на предстојећим изборима

На предстојећим Општим изборима кандидати општинског одбора Савеза независних социјалдемократа Фоча за посланике у Народној скупштини Републике Српске биће Ненад Лаловић и...

Град уништио усјеве у Закмуру

           Фото: Илустрација Невријеме које је јуче захватило подручје Закмура нанијело је огромну штету на усјевима и воћњацима.

Аква парк “Ушће”: Базени од сутра раде од 9,00

Базени Аква парка „Ушће“ у Фочи од сутра ће радити од 9,00 до 19,00 часова. Како је саопштила Управа...

Због обиљежавања паркинг простора уклонити возила из Шантићеве улице

Општинско Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове саопштило је да су за сутра планирани радови на обиљежавању паркинг простора у Шантићевој...

Нова туристичка атракција у Фочи

Нови туристички производ Фоче је вожња Дрином кајацима и кануима. То је данас промовисано организацијом „Кајак кану Дрина феста“, чиме се жељело...