Насловна Хроника У Фочи заплијењено 27 килограма марихуане, ухапшена два лица

У Фочи заплијењено 27 килограма марихуане, ухапшена два лица

22.3 C
Foča

Фочанска полиција заплијенила је 27 килограма опојне дроге марихуане и ухапсила два лица из Пала и Фоче.

У саопштењу Полицијске управе Фоча наводи се да су проводећи планске активности на сузбијању злоупотребе опојних дрога на подручју општине Фоча, полицијски службеници ове управе релизовали акцију кодног назива „Војник“ у којој су лице чији су иницијали В.М. са Пала и лице Т.С. из Фоче лишени слободе.

У Миљевини је заустављено и контролисано  путничко моторно возило „пасат“ којим је управљало лице иницијала В.М.

Због постојања основа сумње да се у возилу могу пронаћи предмети и трагови који могу послужити као доказ у кривичном поступку за кривично дјело неовлаштене производње и промете опојних дрога,  уз предходну сагласност Окружног јавног тужилаштва Требиње, а по наредби Основног суда у Фочи, извршен је претрес возила.

Пронађене су три вреће у којима је било упаковано 25 пакета умотаних у ПВЦ фолију, бруто масе од око 27 килограма,  биљне зељасте материје која својим изгледом и морфолошким карактеристикама асоцира на опојну дрогу марихуану.

Извршен је претрес на више локација  које користе осумњичена лица на подручју општине Фоча и Источног Сарајева, док се над поменутим лицима врши криминиластичка обрада.

По комплетирању предмета надлежном тужилаштву ће против осумњичених лица  бити поднешен извјештај о почињеном кривичном дјелу новлаштена производња и промет опојних дрога, наводи се у саопштењу Полицијске управе Фоча.

Посљедњи текстови

Почео турнир „Самоборска 2022“, на распореду утакмице другог кола

На игралишту Основне школе „Веселин Маслеша“ почео је турнир у малом фудбалу „Самоборска 2022“, који организује омладина тог фочанског насеља.

Кадети “Сутјеске” уживали у Новом Саду

Кадети фочанског Фудбалског клуба „Сутјеска“ уживали су у тродневној посјети вршњацима „Војводине“ у Новом Саду, а то би требало да буде прво...

Драгочава: У недјељу турнир у славу погинулих бораца

На школском игралишту у Драгочави у недјељу, 14. августа, биће одржан Меморијални турнир у малом фудбалу „Драгочава-Брусна 2022“, посвећен погинулим српским борцима...

Трага се за несталим Благојем Гавриловићем

Припадници Цивилне заштите Фоча и Полицијске управе Фоча од недјеље трагају за седамдесетосмогодишњим Благојем Гавриловићем из Бечеја. Како...

Одгођен турнир „Самоборска 2022“

Турнир у малом фудбалу „Самоборска 2022“, који је требао почети синоћ, одгођен је због неповољних временских прилика. Како су...