Насловна Друштво У Фочи и даље неповољно епидемиолошко стање

У Фочи и даље неповољно епидемиолошко стање

8.9 C
Foča

На подручју општине Фоча епидемиолошка ситуација и даље је неповољна, али је и све више опорављених лица, тако да је тренутно 67 заражених и 27 опорављених, наведено је на данашњем састанку Општинског штаба за ванредне ситуације.

Под здравственим надзором у Фочи је 138 лица, а Дом здравља амбулантно лијечи 12 пацијената са средње тешком клиничком сликом.

У Универзитетској болници Фоча са запаљењем плућа лијечи се 31 пацијент из шире регије, од којих је тренутно један на респиратору.

Начелник општине Радисав Машић наводи да је и даље број заражених лица висок, али да охрабрује да су угоститељи, након опомена Штаба, почели да се придржавају прописаних мјера заштите.

„Немамо прекршаја у погледу радног времена, музике уживо и већих окупљања. Наша Цивилна заштита је завршила дезинфекцију у граду, Болници и Дому здравља, данас се наставља у Миљевини и остаје још Брод. Редовно дезинфикујемо стубишта зграда у којима има заражених вирусом корона“, рекао је Машић.

Он је још једном апеловао да се сви који осјете симптоме обољења јаве породичном љекару.

На подручју регије Стара Херцеговина, осим Фоче, велики број заражених има и Вишеград, док је у осталим општинама далеко мање лица код којих је тестирањем потврђено приусуство вируса корона. 

Последњи текстови

Почела реконструкција Светосавске улице

Предузеће „Србињепутеви“ почело је прву фазу реконструкције Светосавске улице у Фочи која подразумијева замјену ивичњака и асфалтирање коловоза у дужини од 210...

Нови пројекат- Реконструкција водоводне мреже у Миљевини

Општина Фоча је обезбиједила нови пројекат реконструкције водоводне мреже у Миљевини , који је саставни дио друге фазе реконструкције водовода.Међународни експертски тим...

Фоча и Плужине ће заједно унаприједити систем заштите и спасавања

Спасилачке службе Фоче и Плужина заједно ће унаприједити систем заштите и спасавања у пограничном појасу, истакнуто је на другом координационом састанку за...

Општина помаже пчеларима

Удружење пчелара „Полен“ Општина Фоча помоћи ће са 6.000 КМ, саопштено је из локалне управе. Пчеларима је ова година...

Исплаћене по двије стипендије студентима

Фочанским студентима данас су исплаћене по двије стипендије из буџета општине. -Због пандемије вируса корона дошло је до благог...