Насловна Спорт ФК "Војводина" узвраћа гостопримство кадетима "Сутјеске"

ФК “Војводина” узвраћа гостопримство кадетима “Сутјеске”

22.3 C
Foča

Одушевљени гостопримством Фочака на 16. Фудбал френдсу, из новосадског Фудбалског клуба „Војводина“ позвали су кадетску екипу фочанске  „Сутјеске“ да буде њихов гост од 7. до 9. августа.

Пријатељства зачета на обалама Дрине и Ћехотине између младих фудбалера и представника два клуба наставиће се у Српској Атини.

На позив шефа Омладиснке школе „Војводине“ Душка Грујића, кадетска селекција „Сутјеске“, дјечаци рођени 2006. и 2007. године, на пут креће у недјељу, 7. августа у 12,00 часова, потврдио је Радио Фочи Раденко Васиљевић из ФК „Сутјеска“.

Крајње одредиште је Фудбалски центар „Вујадин Бошков“ у Ветернику, предграђу Новог Сада, гдје ће Фочаци бити смјештени и гдје ће одиграти двије утакмице.

Први меч, и то са „Војводином“, је у понедјељак, 8. августа у пријеподневним часовима, након чега слиједи обилазак Новог Сада и посјета стадиону „Карађорђе“ у Новом Саду.

У уторак, 9. августа младе наде из Фоче одиграће и другу пријатељску утакмицу, а противник ће им бити вршњаци из неког од новосадских клубова.

Након утакмице и ручка, повратак је тог дана у послијеподневним часовима.

У Фудбалском клубу „Сутјеска“ истичу да их је позив много обрадовао и да ће ова посјета Новом Саду бити од огромног значаја за напредак њихових младих играча.

Већ је извјесно да ово неће бити једино гостовање Фочака „пријатељима лопте“ овог љета, јер су позиви стигли и од „Црвене звезде“ и „Ријеке“, а остало је само да се договоре термини.

Из Фудбалског клуба „Сутјеска“ још једна лијепа вијест- Фудбалски савез Републике Српске изабрао је осам општина у Српској у којима ће се градити терени са вјештачком травом, а међу њима је и општина Фоча.

Нову подлогу добиће помоћни терен у Доњем Пољу, а на ову одлуку сигурно је утицала и одлична организација 16. Фудбал френдса, са којег су позитивне утиске однијели и представници Фудбалског савеза Српске, као и Европске куће фудбала.

Посљедњи текстови

Почео турнир „Самоборска 2022“, на распореду утакмице другог кола

На игралишту Основне школе „Веселин Маслеша“ почео је турнир у малом фудбалу „Самоборска 2022“, који организује омладина тог фочанског насеља.

Кадети “Сутјеске” уживали у Новом Саду

Кадети фочанског Фудбалског клуба „Сутјеска“ уживали су у тродневној посјети вршњацима „Војводине“ у Новом Саду, а то би требало да буде прво...

Драгочава: У недјељу турнир у славу погинулих бораца

На школском игралишту у Драгочави у недјељу, 14. августа, биће одржан Меморијални турнир у малом фудбалу „Драгочава-Брусна 2022“, посвећен погинулим српским борцима...

Трага се за несталим Благојем Гавриловићем

Припадници Цивилне заштите Фоча и Полицијске управе Фоча од недјеље трагају за седамдесетосмогодишњим Благојем Гавриловићем из Бечеја. Како...

Одгођен турнир „Самоборска 2022“

Турнир у малом фудбалу „Самоборска 2022“, који је требао почети синоћ, одгођен је због неповољних временских прилика. Како су...