Насловна Друштво Форум безбједности: Појачане контроле током празника

Форум безбједности: Појачане контроле током празника

4.6 C
Foča

У сусрет предстојећим новогодишњим и божићним празницима данас је одржан Форум безбједности на којем је апеловано на све општинске и републичке институције да буду у стању максималне приправности током празника.

На Форуму се разговарало и о стању магистралних и регионалних путева на подручју општине Фоча који су, како је истакнуто,  у веома лошем стању, те је неопходна њихова хитна санација.  „Један од закључака Форума безбједности је да се предузећу Путеви Српске упути допис о алармантном стању путева на подручју Фоче те да се по том питању мора нешто предузети како би безбједност грађана и путника била на већем нивоу“, рекао је начелник општине Фоча Милан Вукадиновић.

Током новогодишњих и божићних празника на подручју општине Фоча очекује се прилив грађана из иностранства, повећана фреквенција саобраћаја те прославе празника у угоститељским и изнајмљеним објектима, као и повећана конзумација алкохолних пића и опојних дрога рекао је начелник Полицијске управе Фоча Велимир Костовић. Додао је да све ово може довести до угрожавања безбједности грађана „ Полиција до 20. јануара наредне године спроводи појачане активности на терену које се огледају у појачаној контроли саобраћаја с циљем утврђивања ко управља возилима под дејством алкохола и опојних дрога. Вршиће се и контрола радног времена угоститељских објеката као и контрола у самим објектима“.

Полицијска управа Фоча спроводи двије превентивне кампање „Буди опрезан оружје није играчка“ и „Петарде нису играчка“. Како наводи Костовић у наредном периоду полиција ће примјењивати репресивне мјере у случају недозвољене употребе оружја и пиротехничких средстава: „Контролисаћемо и санкционисати прекршиоце, све оне који недозвољено користе ватрено оружје као и оне који недозвољено прометују и користе пиротехничка средства“.

Костовић је подсјетио да сви грађани недозвољену употребу оружја и пиротехничких средстава могу анонимно  да пријаве на број телефона 122.

Посљедњи текстови

Бесплатно скијање за дјецу из Фоче на скијалиштима на Јахорини и у Чајничу

Општина Фоча обезбиједила је бесплатан превоз и ски пас у Олимпијском центру „Јахорина“, те на скијалишту „Злодо“ код Чајнича, за дјецу скијаше...

Сутра пливање за Часни крст на Ћехотини и Бистрици

Богојављенско пливање за Часни крст на ријеци Ћехотини у Фочи сутра ће бити први пут организовано код Градског стадиона.

У петак позоришна представа о Милунки Савић

Глумица Весна Станковић извешће на сцени Градског позоришта у Фочи у петак, 21. јануара у 19.00 часова монодраму „Милунка“ београдског театра „Балкан...

Стонотенисери играли у част Драгана Зечевића Зеке

Стонотенски клуб Перућица организовао је у Спортској сали „Партизан“,   осми Меморијални турнир Драган Зечевић Зека, на којем су се стонотенисери такмичили у...

Зимски вашар – манифестација која одушевљава Фочаке свих генерација

Слатке и слане делиције, палачинци, кокице, пецива, бакини колачи и чоколадни сладоледи само су неки од посластица који су се нашли на...