Насловна Друштво Фочанка Бојана Чојић најбоља у историји Пољопривредног факултета

Фочанка Бојана Чојић најбоља у историји Пољопривредног факултета

28 C
Foča

Недавно је историја Пољопривредног факултета Универзитета у Источном Сарајеву исписала име које ће сигурно младим нараштајима представљати подстрек да помало скрајнути рад и упорност ипак доводе до жељеног циља. Ријеч је о Бојани Чојић, младој Фочанки која је понијелу ласкаву титулу најбољег студента ове високошколске установе од њеног оснивања, са просјеком оцјена 9,74.

Прије четири године Бојана Чојић, приликом уписа жељеног студија, обећала је себи да ће се истаћи. За четири године труда, рада, одрицања, не само да је у року испунила обећање, већ и превазишла очекивано. Окрунила се титулом најбољег студента и генерације и историје Пољопривредног факултета, који је недавно обиљежио 81 годину постојања и 27 година рада у оквиру Универзитета у Источном Сарајеву.

-Пољопривредни факултет уписала сам 2017.године. Био је то мој лични и логичан избор, јер сам велики љубитељ природних наука. Знање понесено из фочанске гимназије много ми је олакшало студирање прве двије године, остало је само била надоградња већ стеченог. У почетку сам радила при Омладинској задрузи до добијања стипендије из Фонда „Милан Јелић“, која ми је олакшала даље студирање и живот у студентском дому. У првој години сам добила награду студента године, огроман подстрек за даљи успјех и потврђивање. Захвална сам свим професорима на пренесеном знању, декану Факултета на подршци, а осим оцјена поносна сам на сва стечена, вјерујем цјеложивотна, пријатељства током студирања-прича Чојићева за Радио Фочу.

Хемија, биохемија, агрохемија, биле су области у којима је Бојана бриљирала претходне четири године. Жели и даље да осјећа љубав према областима које изучава и да све од себе да научној заједници и друштву понуди нова сазнања и идеје.

-Свакако да планирам даље усавршавање, наредне године желим да упишем мастер студије, у складу са могућностима. Мишљења сам да ово занимање има перспективу у Српској и читавом региону, тако да желим да се усавршавам даље у струци, да знање примјењујем, дијелим и преносим. Искрено се надам да ће наша држава препознати труд, рад и знање најбољих студената, да ће те људи знати да употријеби. Због тога бих вољела да останем овдје на нашим просторима и доприносим бољој будућности-поручује двадесетпетогодишњи инжењер пољопривреде.

Будућим студентима Пољопривредног факултета поручила је да никада не иду путем просјечности и полузнања, истичући да само знање, непрестан рад на себи и упорност воде напријед. Управо то је овој младој Фочанки помогло да испише страницу историје Пољопривредног факултета, једне од најстаријих високошколских установа у БиХ.

Посљедњи текстови

Бригу о оралном здрављу почети од малих ногу

Брига о оралном здрављу треба да почне од најраније животне доби, како би се обољења зуба спријечила и излијечила на вријеме, поручено...

Челебићи и Мештревац сутра без струје

Подручје Челебића и Мештревца сутра ће бити без напајања електричном енергијом у временском периоду од 10.00 до 14.00 часова.

ЦКИ Фоча: Школа сликања за љубитеље умјетности

Центар за културу и информисање организовао је радионицу „Школа сликања“ у којој су учествовали ученици фочанских основних и средњих школа, као и...

Без струје сутра дио Доњег Поља

Без струје ће сутра од 9 до 15 часова бити дио Доњег Поља иза бензинске пумпе, у улицама Дејтонска и Младе Босне.

Прослављена крсна слава спомен-цркве у Горњој Јошаници

Светом литургијом и славским обредом спомен-црква Светих Ћирила и Методија у Горњој Јошаници прославила је своје небеске заштитнике. Бројни православни вјерни народ...