Насловна Друштво Фоча и Плужине ће заједно унаприједити систем заштите и спасавања

Фоча и Плужине ће заједно унаприједити систем заштите и спасавања

19 C
Foča

Спасилачке службе Фоче и Плужина заједно ће унаприједити систем заштите и спасавања у пограничном појасу, истакнуто је на другом координационом састанку за припаднике служби спасавања двије општине који је одржан у Фочи. Састанак, у оквиру пројекта прекограничне сарадње „Туризам, Адреналин и  Рафтинг Авантура“, због ситуације са вирусом корона одржан је онлајн.

Састанак је имао за циљ да успостави комуникацију и сарадњи између служби спасавања из обје општине. Путем видео линка предавање присутнима о систему заштите и спасавања, руковођењу, координисању и планирању одржао је начелник Дирекције за цивилну заштиту и хуманитарну помоћ у МУП-у Црне Горе, Љубан Тмушић. Он је указа на важност увезивања спасилачких служби двије општине, као и на укључивање институција и актера у процес унапређивања безбједности на туристичким локацијама.

На састанку су учествовале службе заштите и спасавања двије општине, представници цивилне заштите, полиције, здравствених установа, ватрогасних служби и удружења.

Према ријечима начелнице Одјељења за друштвене дјелатности општине Фоча, Бранке Саламадије, заједничким пројектом Фоче и Плужина предвиђено је укупно осам координационих састанака. Саламадија је истакла да ће двије општине у оквиру пројекта Т.А.Р.А урадити много на промоцији, подизању безбједности и стварању нових туристичких производа у пограничном појасу.

Пројекат „Туризам, Адреналин и Рафтинг Авантура (Т.А.Р.А)“ финансира Европска унија у оквиру програма прекограничне сарадње између Босне и Херцеговине и Црне Горе, а спроводе га општине Фоча и Плужине у срадњи са Парком природе „Пива“ и Туристичком организацијом Општине Фоча.

Реализација је почела 1. децембра 2019. и трајаће двије године, до краја новембра 2021. године.

Последњи текстови

Казне угоститељима за непоштовање епидемиолошких мјера

Општинска и републичка инпекција затвориле су један угоститељски објекат у Фочи на седам дана због непоштовања епидемиолошких мјера, a издата су и...

ПУ Фоча: Повећан број прекршаја јавног реда и мира

На подручју Полицијске управе Фоча у периоду јануар-септембар ове године евидентирано је за 2,2 одсто више кривичних дјела него у истом периоду...

Карате: Бронза за Фочанку на Првенству Србије

Каратисткиња фочанског “Нипона” Валентина Вуковић освојила је бронзану медаљу на Првенству Србије за кадете и јуниоре, које је одржано у Крагујевцу у...

Краће радно вријеме угоститељских објеката

Радно вријеме угоститељских објеката у Републици Српској, одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације, ограничава се на период од 6.00 од 22.00 часова.

Школе у Српској затворене седам дана

Школе у Републици Српској биће затворене седам дана због погоршане епидемиолошке ситуације, одлучио је данас Републички штаб за ванредне ситуације.