Насловна Друштво Фоча и Плужине ће заједно унаприједити систем заштите и спасавања

Фоча и Плужине ће заједно унаприједити систем заштите и спасавања

2 C
Foča

Спасилачке службе Фоче и Плужина заједно ће унаприједити систем заштите и спасавања у пограничном појасу, истакнуто је на другом координационом састанку за припаднике служби спасавања двије општине који је одржан у Фочи. Састанак, у оквиру пројекта прекограничне сарадње „Туризам, Адреналин и  Рафтинг Авантура“, због ситуације са вирусом корона одржан је онлајн.

Састанак је имао за циљ да успостави комуникацију и сарадњи између служби спасавања из обје општине. Путем видео линка предавање присутнима о систему заштите и спасавања, руковођењу, координисању и планирању одржао је начелник Дирекције за цивилну заштиту и хуманитарну помоћ у МУП-у Црне Горе, Љубан Тмушић. Он је указа на важност увезивања спасилачких служби двије општине, као и на укључивање институција и актера у процес унапређивања безбједности на туристичким локацијама.

На састанку су учествовале службе заштите и спасавања двије општине, представници цивилне заштите, полиције, здравствених установа, ватрогасних служби и удружења.

Према ријечима начелнице Одјељења за друштвене дјелатности општине Фоча, Бранке Саламадије, заједничким пројектом Фоче и Плужина предвиђено је укупно осам координационих састанака. Саламадија је истакла да ће двије општине у оквиру пројекта Т.А.Р.А урадити много на промоцији, подизању безбједности и стварању нових туристичких производа у пограничном појасу.

Пројекат „Туризам, Адреналин и Рафтинг Авантура (Т.А.Р.А)“ финансира Европска унија у оквиру програма прекограничне сарадње између Босне и Херцеговине и Црне Горе, а спроводе га општине Фоча и Плужине у срадњи са Парком природе „Пива“ и Туристичком организацијом Општине Фоча.

Реализација је почела 1. децембра 2019. и трајаће двије године, до краја новембра 2021. године.

Последњи текстови

Почиње вакцинација против сезонског грипа

Регионални центар Института за јавно здравство Фоча набавио је 1.200 доза вакцина за бесплатну вакцинацију, те 150 доза комерцијалне вакцине.

Учесници избора у Фочи оцјењују резултате

У будућем сазиву фочанског парламента одборнике ће, на основу прелиминарних и још непотпуних резултата локалних избора, имати девет странака.

УБ Фоча: Контакт телефони за информације о стању хоспитализованих

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске објавило је контакт бројеве телефона здравствених установа посредством којих грађани могу добити информације у вези...

ПУ Фоча: Обиљежен Аранђеловдан

Полицијска управа Фоча, у складу са епидемиолошком ситуацијом, обиљежила је крсну славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Аранђеловдан. У Храму...

Радовић:Будућност дјеце једина инвестиција друштва која се исплати

Комплетна друштвена заједница, појединци и институције које се баве дјецом дужне су радити и доносити одлуке које су најбоље за дијете и...