Naslovna Društvo Foča i Plužine će zajedno unaprijediti sistem zaštite i spasavanja

Foča i Plužine će zajedno unaprijediti sistem zaštite i spasavanja

2 C
Foča

Spasilačke službe Foče i Plužina zajedno će unaprijediti sistem zaštite i spasavanja u pograničnom pojasu, istaknuto je na drugom koordinacionom sastanku za pripadnike službi spasavanja dvije opštine koji je održan u Foči. Sastanak, u okviru projekta prekogranične saradnje „Turizam, Adrenalin i  Rafting Avantura“, zbog situacije sa virusom korona održan je onlajn.

Sastanak je imao za cilj da uspostavi komunikaciju i saradnji između službi spasavanja iz obje opštine. Putem video linka predavanje prisutnima o sistemu zaštite i spasavanja, rukovođenju, koordinisanju i planiranju održao je načelnik Direkcije za civilnu zaštitu i humanitarnu pomoć u MUP-u Crne Gore, Ljuban Tmušić. On je ukaza na važnost uvezivanja spasilačkih službi dvije opštine, kao i na uključivanje institucija i aktera u proces unapređivanja bezbjednosti na turističkim lokacijama.

Na sastanku su učestvovale službe zaštite i spasavanja dvije opštine, predstavnici civilne zaštite, policije, zdravstvenih ustanova, vatrogasnih službi i udruženja.

Prema riječima načelnice Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Foča, Branke Salamadije, zajedničkim projektom Foče i Plužina predviđeno je ukupno osam koordinacionih sastanaka. Salamadija je istakla da će dvije opštine u okviru projekta T.A.R.A uraditi mnogo na promociji, podizanju bezbjednosti i stvaranju novih turističkih proizvoda u pograničnom pojasu.

Projekat „Turizam, Adrenalin i Rafting Avantura (T.A.R.A)“ finansira Evropska unija u okviru programa prekogranične saradnje između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a sprovode ga opštine Foča i Plužine u sradnji sa Parkom prirode „Piva“ i Turističkom organizacijom Opštine Foča.

Realizacija je počela 1. decembra 2019. i trajaće dvije godine, do kraja novembra 2021. godine.

Poslednji tekstovi

Počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa

Regionalni centar Instituta za javno zdravstvo Foča nabavio je 1.200 doza vakcina za besplatnu vakcinaciju, te 150 doza komercijalne vakcine.

Učesnici izbora u Foči ocjenjuju rezultate

U budućem sazivu fočanskog parlamenta odbornike će, na osnovu preliminarnih i još nepotpunih rezultata lokalnih izbora, imati devet stranaka.

UB Foča: Kontakt telefoni za informacije o stanju hospitalizovanih

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske objavilo je kontakt brojeve telefona zdravstvenih ustanova posredstvom kojih građani mogu dobiti informacije u vezi...

PU Foča: Obilježen Aranđelovdan

Policijska uprava Foča, u skladu sa epidemiološkom situacijom, obilježila je krsnu slavu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Aranđelovdan. U Hramu...

Radović:Budućnost djece jedina investicija društva koja se isplati

Kompletna društvena zajednica, pojedinci i institucije koje se bave djecom dužne su raditi i donositi odluke koje su najbolje za dijete i...