Насловна Друштво Фоча се придружила "Поносној породици"

Фоча се придружила “Поносној породици”

7.7 C
Foča

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић и предсједник Фондације „За породицу“ Драган Дакић потписали су данас уговор о подршци пројекту „Пријатељи породице“, што ће фочанским породицама са троје и више дјеце омогућити да добију поносне картице којима ће моћи да остваре разне погодности при куповини роба и услуга широм Српске.

Вукадиновић је рекао да ће општина у наредним данима расписати јавни позив породицама са троје и више дјеце да се јаве да би се направили спискови поносних картица.

„Упутићемо дописе и привредницима. Данас смо сазнали да су од великих ланаца „Јувента спорт“ и „Нестро петрол“ партнери овога пројекта, што је значајно за наше породице“, рекао је Вукадиновић.

Он је додао да ће општина наставити да улаже у пронаталитетну политику и у другим областима.

„Изразили смо спремност да можда субвенционишемо и неке комуналне услуге, односно да анимирамо наша јавна предузећа да помогнемо нашим породицама“, навео је начелник Фоче.

Предсједник Фондације „За породицу“ Драган Дакић каже да је поносна картица намијењена породицама са троје и више дјеце, међу којима је најмање једно малољетно, и гласи углавном на мајку, а да се попусти односе на све чланове породице.

„Услуге код зубара наравно да се односе и на супруга и на сву дјецу, а слично је и код набавке других услуга и роба. Не постоје никаква ограничења јер се подразумијева да ће породица да користи картицу за своје потребе и да ће партнери имати увид у употребу картице, с тим што наша је увијек молба за све поносне родитеље да се држе у границама реалних потреба“, каже Дакић.

Он је истакао да је од данас и Фоча члан „поносне породице“.

„Ово је константна подршка породицама са троје и више дјеце коју ће да покаже Општина у сарадњи са Фондацијом, а надамо се одзиву локалних привредника да се и они укључе одобравањем поспуст за кориснике поносне картице“, рекао је Дакић.

Он је навео да у Фочи већ постоје партнери који послују на републичком нивоу и да у самом старту постоји већ велика употребна вриједност картице, тако да ће породице у Фочи можи да остваре попуст на одјећу, обућу, превоз, здравствену заштиту, лијекове.

Привредницима који прихвате партнерство биће омогућено да користе простор за оглашавање роба и услуга на интернет презентацији овог пројекта.

Потписници уговора су истакли да, осим што подржава вишечлане породице, овај пројекат представља подршку друштвено најодговорнијим привредницима, тако што им дигиталузује пословање, омогућава бесплатан маркетинг и њихово међусобно повезивање.

Посљедњи текстови

Вечерас годишњи концерт Основне музичке школе

У Градском позоришту у Фочи вечерас ће бити одржан годишњи концерт фочанске Основне музичке школе, на коме ће наступити више од 60...

Пионири Сутјеске најбољи у лиги Херцеговине

Пионири Фудбалског клуба Сутјеска освојили су прво мјесто у подручној лиги Херцеговине. Млади таленти из Фоче на десет утакмица...

Без струје сутра дио горњег Обилићева и Козја Лука са околином

Због санације нисконапонске мреже сутра ће без напајања електричном енергијом бити дио горњег Обилићева. Струје неће бити од 9.00...

Отворена изложба о Овчарско-кабларској “Светој Гори”

Српски манастири Овчарско-кабларске клисуре вијековима су чувари  вјере и националног идентитета, а својом мјешавином умјетничких стилова из разних историјских епоха свједоче о...

Наредна два дана у Биоковима прекиди у електроснабдијевању

На подручју Биокова наредна два дана долазиће до прекида у електроснабдијевању у периоду од 9.00 до 15.00 часова. Потрошачи...