Насловна Спорт Фудбалери најављују добру сезону

Фудбалери најављују добру сезону

22.3 C
Foča

На Градском стадиону синоћ је извршена прозивка фудбалера Сутјеске, који су тиме почели припреме пред наредну сезону. Ове године Прва лига РС је проширена на 18 клубова па Сутјеску очекују 34 првенствене утакмице, уз такмичење у Купу РС и Купу БиХ, што изискује озбиљне припреме.

У Сутјесци се надају прошлогодишњем успјеху, када су сезону окончали на високом, петом мјесту, а оно што је веома важно је што су својим играма и пожртвовањем вратили публику на стадион поред Ћехотине.

Приликом прозивке једино није било Стефана Арбиње и Ђорђа Окуке, са којима је договорен престанак обавеза према клубу на крају прошле сезоне.

Капитен плаво-бијелих, Никола Мојовић, који је проглашен за најбољег играча лиге у минулој сезони, каже да предстоји напорна година у којој ће фудбалери Сутјеске учинити све како би остварили што бољи успјех.

„Очекује нас велики број утакмица и сигурно ће сезона бити јако тешка и напорна. На нама је да се у овом периоду што боље спремимо, а имаћемо и низ квалитетних пријатељских мечева.  Надамо се да ћемо остати стабилан прволигаш и да ћемо имати што више људи на трибинама“, каже Мојовић, додајући да ће клуб настојати да афирмише што више младих играча из омладинског погона.

Шеф стручног штаба, Миљан Радановић каже да ће комплетне припреме бити обављене у Фочи, с тим што је могуће да се неколико дана екипа пресели на Тјентиште.

„Остали су Атељевић и Пајевић, од играча са стране, вратили смо Дачевића, који је наш стари играч, али је врло вјероватно да ћемо тражити играча на десној крилној позицији, према нападу. Амбиције остају исте као прошле сезоне, да будемо у горњем дијелу табеле и да у Купу РС одемо што даље“, наглашава Радановић.

И фудбалери и стручни штаб и управа клуба, као и фочанска публика вјерују у овај тим Сутјеске, који састављен од скоро свих домаћих играча, и који је прошле сезоне остварио планиране амбиције пружајући одличне партије. Својим пожртвовањем и залагањем на терену показали су како се бори за свој тим и заслужују све похвале.

Посљедњи текстови

Почео турнир „Самоборска 2022“, на распореду утакмице другог кола

На игралишту Основне школе „Веселин Маслеша“ почео је турнир у малом фудбалу „Самоборска 2022“, који организује омладина тог фочанског насеља.

Кадети “Сутјеске” уживали у Новом Саду

Кадети фочанског Фудбалског клуба „Сутјеска“ уживали су у тродневној посјети вршњацима „Војводине“ у Новом Саду, а то би требало да буде прво...

Драгочава: У недјељу турнир у славу погинулих бораца

На школском игралишту у Драгочави у недјељу, 14. августа, биће одржан Меморијални турнир у малом фудбалу „Драгочава-Брусна 2022“, посвећен погинулим српским борцима...

Трага се за несталим Благојем Гавриловићем

Припадници Цивилне заштите Фоча и Полицијске управе Фоча од недјеље трагају за седамдесетосмогодишњим Благојем Гавриловићем из Бечеја. Како...

Одгођен турнир „Самоборска 2022“

Турнир у малом фудбалу „Самоборска 2022“, који је требао почети синоћ, одгођен је због неповољних временских прилика. Како су...