Насловна Друштво Цвијановић: Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ по начину рада посебан у Српској

Цвијановић: Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ по начину рада посебан у Српској

-2.4 C
Foča

Помоћник министра за предшколско и основно васпитање и образовање у Министарству просвјете и културе Српске Наташа Цвијановић посјетила је Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ у Фочи, гдје се упознала са условима за боравак дјеце. Истакнуто је да ће ресорно министарство наставити да пружа подршку овој васпитно-образовној установи чији су капацитети међу највећим у Републици Српској.

Цвијановићева је изразила задовољство што у фочанском вртићу борави велики број дјеце и нагласила да га међу бројним вртићима у Српској посебним чини не само изглед и величина самог објекта, већ и начин рада у вртићу.

-У овом вртићу раде сјајни васпитачи. Имамо велики број дјеце и очекујемо да ће се тај број повећавати. Већ постоје листе чекања. Без обзира што је објекат вртића велики, капацитети јесу велики, али ипак постоје листе чекања-рекла је Цвијановићева.

У Дјечијем вртићу „Чика Јова Змај“ истичу да је досадашња сарадња са  Министарством просвјете и културе Републике Српске била на завидном новоу, што је дало добре резултате.

Жеља им је да у наредном периоду заједничким снагама прошире капацитете како би могли да приме још више малишана, каже директор вртића Слађана Владичић.

-Листе чекања су већ формиране и заиста настојимо да све приоритете рјешавамо. Конкурс за пријем нове дјеце биће расписан у мају, тако да је наша визија да повећамо обухват дјеце предшколског узраста. Свакако ћемо у наредном периоду радити на проширењу капацитета и надамо се да ћемо тај проблем ријешити у скорије вријеме-рекла је Владичићева.

У вртићу „Чика Јова Змај“ тренутно стасава 253 малишана, сврстаних у 11 васпитно-образовних група.

Посљедњи текстови

У петак позоришна представа о Милунки Савић

Глумица Весна Станковић извешће на сцени Градског позоришта у Фочи у петак, 21. јануара у 19.00 часова монодраму „Милунка“ београдског театра „Балкан...

Стонотенисери играли у част Драгана Зечевића Зеке

Стонотенски клуб Перућица организовао је у Спортској сали „Партизан“,   осми Меморијални турнир Драган Зечевић Зека, на којем су се стонотенисери такмичили у...

Зимски вашар – манифестација која одушевљава Фочаке свих генерација

Слатке и слане делиције, палачинци, кокице, пецива, бакини колачи и чоколадни сладоледи само су неки од посластица који су се нашли на...

Православна Нова година дочекана на Градском тргу

Уз топле напитке и музику са разгласа Фочаци су на Тргу краља Петра дочекали Нову годину по Јулијанском календару.

Дародавци из aуто-праонице „Славица“ пакетићима обрадовали фочанске малишане

Како би увеличали празничну атмосферу у Фочи и оживјели дух прославе Православне нове године, дародавци из Самоуслужне ауто-праонице „Славица“ синоћ су на...