Насловна Друштво Цвијановић: Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ по начину рада посебан у Српској

Цвијановић: Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ по начину рада посебан у Српској

22.3 C
Foča

Помоћник министра за предшколско и основно васпитање и образовање у Министарству просвјете и културе Српске Наташа Цвијановић посјетила је Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ у Фочи, гдје се упознала са условима за боравак дјеце. Истакнуто је да ће ресорно министарство наставити да пружа подршку овој васпитно-образовној установи чији су капацитети међу највећим у Републици Српској.

Цвијановићева је изразила задовољство што у фочанском вртићу борави велики број дјеце и нагласила да га међу бројним вртићима у Српској посебним чини не само изглед и величина самог објекта, већ и начин рада у вртићу.

-У овом вртићу раде сјајни васпитачи. Имамо велики број дјеце и очекујемо да ће се тај број повећавати. Већ постоје листе чекања. Без обзира што је објекат вртића велики, капацитети јесу велики, али ипак постоје листе чекања-рекла је Цвијановићева.

У Дјечијем вртићу „Чика Јова Змај“ истичу да је досадашња сарадња са  Министарством просвјете и културе Републике Српске била на завидном новоу, што је дало добре резултате.

Жеља им је да у наредном периоду заједничким снагама прошире капацитете како би могли да приме још више малишана, каже директор вртића Слађана Владичић.

-Листе чекања су већ формиране и заиста настојимо да све приоритете рјешавамо. Конкурс за пријем нове дјеце биће расписан у мају, тако да је наша визија да повећамо обухват дјеце предшколског узраста. Свакако ћемо у наредном периоду радити на проширењу капацитета и надамо се да ћемо тај проблем ријешити у скорије вријеме-рекла је Владичићева.

У вртићу „Чика Јова Змај“ тренутно стасава 253 малишана, сврстаних у 11 васпитно-образовних група.

Посљедњи текстови

Почео турнир „Самоборска 2022“, на распореду утакмице другог кола

На игралишту Основне школе „Веселин Маслеша“ почео је турнир у малом фудбалу „Самоборска 2022“, који организује омладина тог фочанског насеља.

Кадети “Сутјеске” уживали у Новом Саду

Кадети фочанског Фудбалског клуба „Сутјеска“ уживали су у тродневној посјети вршњацима „Војводине“ у Новом Саду, а то би требало да буде прво...

Драгочава: У недјељу турнир у славу погинулих бораца

На школском игралишту у Драгочави у недјељу, 14. августа, биће одржан Меморијални турнир у малом фудбалу „Драгочава-Брусна 2022“, посвећен погинулим српским борцима...

Трага се за несталим Благојем Гавриловићем

Припадници Цивилне заштите Фоча и Полицијске управе Фоча од недјеље трагају за седамдесетосмогодишњим Благојем Гавриловићем из Бечеја. Како...

Одгођен турнир „Самоборска 2022“

Турнир у малом фудбалу „Самоборска 2022“, који је требао почети синоћ, одгођен је због неповољних временских прилика. Како су...