Насловна Друштво Цивилна заштита Фоча: Опрез због најављених обилних падавина

Цивилна заштита Фоча: Опрез због најављених обилних падавина

30.4 C
Foča

Служба цивилне заштите у Фочи упозорила је становништво у приобаљу ријека да буде на опрезу и да склони материјална добра јер би наредних дана могло доћи до раста водотокова због најављених обилних падавина.

Према подацима Републичког хидрометеоролошког завода Српску сутра и у петак, 3. децембра, очекују обилније падавине, а у вишим предјелима и на планинама доћи ће до формирања новог сњежног покривача.

За регију Бањалуке прогнозирано је 20 до 30 литара падавина по квадратном метру, у Крајини 30 до 40, у Херцеговини и дијелу Сарајевско-романијске регије 40 до 60 литара, а могуће је да уз пљусак локално буде и до 80 литара по метру квадратном.

У нижим предјелима Крајине и централних крајева очекује се од пет до 15 центиметара снијега, на истоку до 20, на планинама и у Сарајевско-романијској регији од 20 до 40, локално и до 50 центиметара новог снијега.

Како је прогнозирано, у Херцеговини ће за два дана пасти 70 до 120 литара по метру квадратном, на југу Крајине до 80 литара, док ће знатно мања количина падавина бити у Семберији.

Усљед захлађења дио тих падавина ће у петак, 3. децембра,  прећи у снијег, али се упозорава на потенцијалну опасност од бујичних поплава, због чињенице да је земља већ засићена водом.

Посљедњи текстови

Бригу о оралном здрављу почети од малих ногу

Брига о оралном здрављу треба да почне од најраније животне доби, како би се обољења зуба спријечила и излијечила на вријеме, поручено...

Челебићи и Мештревац сутра без струје

Подручје Челебића и Мештревца сутра ће бити без напајања електричном енергијом у временском периоду од 10.00 до 14.00 часова.

ЦКИ Фоча: Школа сликања за љубитеље умјетности

Центар за културу и информисање организовао је радионицу „Школа сликања“ у којој су учествовали ученици фочанских основних и средњих школа, као и...

Без струје сутра дио Доњег Поља

Без струје ће сутра од 9 до 15 часова бити дио Доњег Поља иза бензинске пумпе, у улицама Дејтонска и Младе Босне.

Прослављена крсна слава спомен-цркве у Горњој Јошаници

Светом литургијом и славским обредом спомен-црква Светих Ћирила и Методија у Горњој Јошаници прославила је своје небеске заштитнике. Бројни православни вјерни народ...