Насловна Друштво Шарени конвој „Пежо 205“ на Тјентишту

Шарени конвој „Пежо 205“ на Тјентишту

22.3 C
Foča

Око 650 Француза је јуче стигло на Тјентиште са преко 200 аутомобила „Пежо 205“, у оквиру традиционалне турнеје „Вожња Европом“.

Домаћин каравану француских туриста је Туристичка организација Фоче која је организовала дочек и обезбиједила сву неопходну логистику за њихов боравак.

Ово је јединствен догађај за Фочу и веома је необично видјети толики број возила у једној авантури као што је „Europe raid“, а у оквиру које се за 22 дана прође кроз 20 европских земаља.

Организатор овог великог конвоја и вожње Европом је Џереми Блондин, који истиче љепоту фочанске природе и гостопримство. „Много нам се свиђа овдје јер је прелијепа природа и што има доста простора за камповање. Имамо и све услове за туширање, купање у базену, сваку врсту освјежења. У нашем конвоју имамо француске, пољске и италијанске тимове“, нагласио је Блондин.

Грегоар Сапин и Анес Монсалин кажу да им је на Тјентишту заиста пријатно и да су иначе одушевљени природом у БиХ. „Први пут смо овдје и можемо рећи да је прелијепа држава. Јутрос смо били у Мостару, а сад смо посјетили споменик на Тјентишту. Веома је лијепо и освјежавајуће, поготово ријека и свјеж ваздух“, кажу Грегоар и Анес.

„Туристичка организација Фоче се сваки пут потруди да дочека ове необичне госте и у сарадњи са НП „Сутјеска“ обезбиједи све неопходне услове за њихов боравак“, каже Младен Мандић, из ТО Фоча. „Трудимо се да прикажемо и Тјентиште и Фочу као праве домаћине и да им за ово кратко вријеме боравка представимо оно најбоље што имамо. НП „Сутјеска“ се и ове године показао као одличан домаћин који је у хотелу обезбиједио храну“, каже Мандић.

„Вожња Европом“ гостује од 2016. године у Фочи, изузимајући године короне и вјерују да ће још много пута боравити у Фочи на свом пропутовању.  Они свој пут настављају према Црној Гори, а за њих је синоћ организован и музички програм у оквиру којег је наступио најпопуларнији рок бенд из наше регије „Параноид“.

Посљедњи текстови

Почео турнир „Самоборска 2022“, на распореду утакмице другог кола

На игралишту Основне школе „Веселин Маслеша“ почео је турнир у малом фудбалу „Самоборска 2022“, који организује омладина тог фочанског насеља.

Кадети “Сутјеске” уживали у Новом Саду

Кадети фочанског Фудбалског клуба „Сутјеска“ уживали су у тродневној посјети вршњацима „Војводине“ у Новом Саду, а то би требало да буде прво...

Драгочава: У недјељу турнир у славу погинулих бораца

На школском игралишту у Драгочави у недјељу, 14. августа, биће одржан Меморијални турнир у малом фудбалу „Драгочава-Брусна 2022“, посвећен погинулим српским борцима...

Трага се за несталим Благојем Гавриловићем

Припадници Цивилне заштите Фоча и Полицијске управе Фоча од недјеље трагају за седамдесетосмогодишњим Благојем Гавриловићем из Бечеја. Како...

Одгођен турнир „Самоборска 2022“

Турнир у малом фудбалу „Самоборска 2022“, који је требао почети синоћ, одгођен је због неповољних временских прилика. Како су...