Насловна Друштво Шаровић у Фочи: Ова регија заслужује боље путеве

Шаровић у Фочи: Ова регија заслужује боље путеве

8.3 C
Foča

Улагање у путну инфраструктуру и хидропотенцијал и стварање бољих услова за живот грађана међу главним циљевима су  програма Српске демократске странке, истакао је предсједник ове партије Мирко Шаровић приликом посјете мјесној заједници Брод на Дрини.

Народ Фоче и туристички радници заслужују боље путеве и боље услове за живот и рад, и због тога ће пут Фоча-Шћепан Поље бити један од приоритета будуће власти и Српске демократске странке поручио је  Шаровић на састанку са власницима рафтинг кампова у Фочи и током разговора са грађанима Мјесне заједнице Брод на Дрини.  Навео је да ће међу приоритетима бити завршавање и асфалтирање пута десном обалом ријеке Таре, као и потпуно нова саобраћајница, брза цеста Бијељина – Требиње, која би у многоме унаприједила живот свих грађана на истоку Републике Српске: „Ова власт већ 16 година није учинила ништа да заврши пут Фоча-Шћепан Поље и он ће бити наш приоритет у првој години мандата. Поред тога, уложили смо велике напоре док смо били у Савјету министара да се пробије пут десном обалом Таре и ево већ четири године након тога он је и даље макадамски. Он се мора асфалтирати цијелом дужином, јер је изузетно важан за даљи развој туризма у Фочи“.

Пут десном обалом Таре који је пробијен прије неколико година спасио је туристичку сезону у току пандемије вируса корона, јер би им посао био онемогућен због затварања границе са Црном Гором, истакли су представници рафтинг кампова. Иако се тај пут користи он је врло небезбједан и неопходно га је асфалтирати као што је потребно и санирати саобраћајницу Фоча – Шћепан Поље рекао је предсједник Скупштине удружења рафтера Фоча Вјекослав Ћаласан: „Сви знају да су наши основни проблеми путна комуникација Фоча – Шћепан Поље и пут десном обалом Таре који су у очајном стању. Нама су ти путеви потребни за рад, неопходно је да буду безбједни за све путнике и туристе, а имамо проблем што нам групе не могу доћи са аутобусима јер путна комуникација није безбједна за ту врсту саобраћаја“.

„Дошли смо да им скренемо пажњу становницима Брода на Дрини да прије избора нећемо давати лажна обећања, већ да ћемо нашим мјерама и циљевима поправити живот грађана. Неки од циљева су национална пензија за мајке са четворо и више дјеце и изградња путева у овој регији“, рекао је одборник Српске демократске странке у Скупштини Општине Фоча Огњен Бодирога.

Фоча је општина која је много дала за стварање Републике Српске, а њени грађани нису заслужили да се републичка власт према њима овако понаша, рекао је посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Дарко Бабаљ.

Разговору са грађанима мјесне заједнице Брод на Дрини присуствовао је и делегат у Дому народа Републике Српске Вукота Говедарица.

Посљедњи текстови

Недјеља дјетета: Малишани Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ у посјети Музеју Старе Херцеговине

Поводом обиљежавања Међународне недјеље дјетета малишани старијих васпитних група Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ посјетили су Музеј Старе Херцеговине, гдје су им...

Разговор са учитељем Леком: Посвећен рад са дјецом увијек даје плод

Поводом Свјетског дана учитеља- 5. октобра, гост Јутарњег програма Радио Фоче био je учитељ у пензији Алекса Лечић Лека.

Школска игралишта у Драгочави и Броду на Дрини добила рефлекторе

Спортски терени подручних основних школа „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“ у фочанским мјесним заједницама Брод на Дрини и Драгочава освијетљени су рефлекторима....

Земљотрес грешком лоциран код Фоче

Доста медија пренијело је, позивајући се на податке Европско-медитеранског сеизмолошког центра, да се на подручју Фоче синоћ у 22,17 часова десио земљотрес...

Двадесет седам година од погибије хероја на Трескавици

Храбри српски борци са Трескавице никада не смију бити заборављени, поручено је из Фоче са обиљежавања 27 година од погибије 13 бораца...