Насловна Спорт Шах: Омладинци "9. јануара" најбољи у Купу Српске

Шах: Омладинци “9. јануара” најбољи у Купу Српске

-4.2 C
Foča

Омладинска екипа Омладинског шаховског клуба „9. јануар“ из Фоче освојила је прво мјесто у Купу Српске и то са максималним бројем поена чиме су, након освајања Лиге, продужила клупску доминацију у овој конкуренцији на републичком нивоу.

Такмичење у 25. Купу одржано је у Дворовима код Бијељине, а побједнички пехар за „9. јануар“ освојили су Василије Ламбета, Ана Шакотић, Никола Мрковић, Ива Лола Ковач и Марко Ивановић.

Сениорска екипа заузела је 4. мјесто међу седам екипа, са истим бројем бодова (7)  као и трећепласирани ШК “Србац”, али нешто слабијим додатним критеријумима.

Куп Републике Српске за сениоре припао је екипи ШК “Братунац”, предвођеној велемајстором Мирољубом Лазићем (5,5 поена из 6 партија).

Такмичење у Купу одржано је у пет категорија (сениори, жене, фестивалска група, кадети и омладинци) са 21 екипом, а тренутна епидемиолошка ситуација прилично је десетковала састав и амбиције ОШК “9. јануар” из Фоче.  Ипак, успјех није изостао.

Уз Куп, у Дворовима је одржано и Друго аматерско првенство Републике Српске у шаху, на коме је учествовао 61 такмичар.

Чланови „9. јануара“ имали су запажен наступ.

Милан Миљковић је поразом у последњем колу испустио побједу на турниру и освојио 3. мјесто, док је Невен Алексић био четврти, а Василију Ламбети припала је награда за најуспјешнијег кадета.

Посљедњи текстови

Нови квар на далеководу Заваит

Због квара на далеководу који електричном енергијом напаја подручје Заваита, мјештани тог фочанског села понову су без електричне енергије.

Мештревац добио струју, настављена поправка далековода

Сви кварови на далеководу Мештревац отклоњени су и потрошачи у том фочанском селу имају струју, потврђено је за Радио Фочу у електродистрибутивној...

Заваит и дио Челебића добили струју, почела поправка далековода у Мештревцу

Радници фочанске Електродистрибуције успјели су да отклоне кварове на дијелу електромреже, па су након више дана електричну енергију добили мјештани Заваита и...

Миљевина: Први пут пливање за Часни крст

У Миљевини ће на Богојављење, у уторак 19. јануара, први пут бити одржано пливање за Часни крст, што је уједно и први...

Крсто Ивановић искључен из фочанског ДНС-а

Предсједништво ОО Демократског народног савеза Фоча искључило је из чланства ове партије Крста Ивановића због кршења Статута и непоштовања одлука органа странке,...