Насловна Спорт Шах: Фочански "Девети јануар" дупли шампион Српске

Шах: Фочански “Девети јануар” дупли шампион Српске

19 C
Foča

Омладински шаховски клуб „Девети јануар“ из Фоче освојио је титулу шампиона Републике Српске у мушкој конкуренцији, чиме је изборио пласман у Премијер лигу БиХ, а овом клубу побједнички пехар припао је и у конкуренцији омладинаца.

Прва лига Републике Српске за мушкарце, жене и омладинце одржана је у Дворовима код Бијељине, а мушки тим „Деветог јануара“ је на супериоран начин освојио прво мјесто.

У конкуренцији десет екипа, Фочаци су савладали и главне фаворите лиге, екипу „Младости“ из Гацка предвођену са два велемајстора и једним интернационалним мајстором.

Шампионску титулу освојили су Милан Божић, Невен Алексић, Дино Марковић, Милан Миљковић, Милош М. Станковић, Илија Станојевић и Владо Наранчић.

У конкуреницији жена такмичило се шест екипа, а очекивано је славила искусна екипа “Рудара” из Приједора.

Друга женска екипа „Деветог јануара“ у саставу Ана Шакотић, Миљана Голубовић и Софија Мимић пласирала се на треће мјесто.

Прва екипа фочанског клуба прошле године заузела је прво мјесто и пласирала се у Премијер лигу БиХ, која је за 2020. годину отказана.

У Првој лиги Републике Српске за омладинце учествовало је 11 екипа, а резултат прве екипе “Деветог јануара” из Фоче никада неће моћи да буде надмашен.

Милош М. Станковић, Илија Станојевић, Дино Марковић, Вељко Малиш, Василије Ламбета и Никола Марковић освојили су шампионски пехар добивши свих 28 партија у седам одиграних кола.

Одлично је играла  и друга екипа, која је освојила 4. мјесто, а истакао се Лазар Мимић са максималне три побједе.

Такмичење је успешно водио судијски колегијум предвођен међународним судијом Владом Стојановићем и његовим замјеником ФИДЕ судијом Немањом Шипком, као и судијама Стеваном Паштаром, Сашом Станкићем и Раданом Мимићем.

Директор турнира био је предсједник Шаховског савеза Републике Српске Александар Ковач, а организатор може бити поносан одзивом екипа, нивоом организације и проведеном епидемилошком заштитом.

Последњи текстови

Казне угоститељима за непоштовање епидемиолошких мјера

Општинска и републичка инпекција затвориле су један угоститељски објекат у Фочи на седам дана због непоштовања епидемиолошких мјера, a издата су и...

ПУ Фоча: Повећан број прекршаја јавног реда и мира

На подручју Полицијске управе Фоча у периоду јануар-септембар ове године евидентирано је за 2,2 одсто више кривичних дјела него у истом периоду...

Карате: Бронза за Фочанку на Првенству Србије

Каратисткиња фочанског “Нипона” Валентина Вуковић освојила је бронзану медаљу на Првенству Србије за кадете и јуниоре, које је одржано у Крагујевцу у...

Краће радно вријеме угоститељских објеката

Радно вријеме угоститељских објеката у Републици Српској, одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације, ограничава се на период од 6.00 од 22.00 часова.

Школе у Српској затворене седам дана

Школе у Републици Српској биће затворене седам дана због погоршане епидемиолошке ситуације, одлучио је данас Републички штаб за ванредне ситуације.