Насловна Спорт Шах: Фочански "Девети јануар" дупли шампион Српске

Шах: Фочански “Девети јануар” дупли шампион Српске

-4.4 C
Foča

Омладински шаховски клуб „Девети јануар“ из Фоче освојио је титулу шампиона Републике Српске у мушкој конкуренцији, чиме је изборио пласман у Премијер лигу БиХ, а овом клубу побједнички пехар припао је и у конкуренцији омладинаца.

Прва лига Републике Српске за мушкарце, жене и омладинце одржана је у Дворовима код Бијељине, а мушки тим „Деветог јануара“ је на супериоран начин освојио прво мјесто.

У конкуренцији десет екипа, Фочаци су савладали и главне фаворите лиге, екипу „Младости“ из Гацка предвођену са два велемајстора и једним интернационалним мајстором.

Шампионску титулу освојили су Милан Божић, Невен Алексић, Дино Марковић, Милан Миљковић, Милош М. Станковић, Илија Станојевић и Владо Наранчић.

У конкуреницији жена такмичило се шест екипа, а очекивано је славила искусна екипа “Рудара” из Приједора.

Друга женска екипа „Деветог јануара“ у саставу Ана Шакотић, Миљана Голубовић и Софија Мимић пласирала се на треће мјесто.

Прва екипа фочанског клуба прошле године заузела је прво мјесто и пласирала се у Премијер лигу БиХ, која је за 2020. годину отказана.

У Првој лиги Републике Српске за омладинце учествовало је 11 екипа, а резултат прве екипе “Деветог јануара” из Фоче никада неће моћи да буде надмашен.

Милош М. Станковић, Илија Станојевић, Дино Марковић, Вељко Малиш, Василије Ламбета и Никола Марковић освојили су шампионски пехар добивши свих 28 партија у седам одиграних кола.

Одлично је играла  и друга екипа, која је освојила 4. мјесто, а истакао се Лазар Мимић са максималне три побједе.

Такмичење је успешно водио судијски колегијум предвођен међународним судијом Владом Стојановићем и његовим замјеником ФИДЕ судијом Немањом Шипком, као и судијама Стеваном Паштаром, Сашом Станкићем и Раданом Мимићем.

Директор турнира био је предсједник Шаховског савеза Републике Српске Александар Ковач, а организатор може бити поносан одзивом екипа, нивоом организације и проведеном епидемилошком заштитом.

Посљедњи текстови

Очишћен пут до Челебића, и данас без струје

Регионални пут Фоча-Челебићи, до границе са Црном Гором, очишћен је од снијега, потврдили су Радио Фочи мјештани. Машина Србињепутева...

Непроходно до Челебића

Регионални пут Фоча- Челебићи непроходан је због неочишћеног снијега, јављају мјештани. Члан Савјета мјесне заједнице Челебићи Добрило Лечић рекао...

Мокар снијег изазвао кварове на електромрежи

Новембарски снијег изазвао је кварове на електромрежи на подручју Фоче, па су овог јутра без струје Миљевина, Заваит, Челебићи, шире подручје Тјентишта,...

Путни правци проходни, опрез преко планинских превоја

Сви магистрални и регионални путеви на подручју општине Фоча проходни су, саобраћај се преко планинских превоја одвија редовно, али отежано, због чега...

Медицински факултет: Комплетиране специјалистичке студије

На Медицинском факултету у Фочи данас је почела двосеместрална специјалистичка настава, чиме су на специјалистичким студијама у овој установи први пут обједињени...